Just me, my life and my family . . . .

Gissa vem som går ??!!!

Publicerad 2007-03-30 21:42:06 i Allmänt

JA men visst är det Kian. Fast han föredrar ju att krypa fortfarande.
Varje dag så har han tagit nått steg. Men idag helt plötsligt så ställer han sig upp och går flera steg, flera meter går den lilla rackaren.

Jag ropar på Ronnie som kommer och Kian kollar på oss och skrattar och fortsätter gå.
Ronnie ber honom att gå till honom och ja Kian går till honom.

Så nu hela kvällen så har han lite då och då ställt sig upp och gått. Det går ju inte fort och det är ju lite vingligt. Men han går ju iallafall !!Skrev ju att våren är här....

Publicerad 2007-03-27 22:47:29 i Allmänt

för en vecka sen . Jag hade fel ..... NU ÄR DEN HÄR !!!

Igår och idag har vi haft strålande sol. Alla grann barnen är ute och leker på gården. Så nu har den gamla vanliga Månz kommit fram - killen som är svettig i håret, rosig om kinderna och som hela tiden vill ut.

Igår satte jag på Kian skor och lät han gå ute med sin gå bil. Det gick jätte bra och han tyckte att det var jätte roligt. 30 minuter gick han fram och tillbaka här på gatan. Näe Kian har INTE börjat gå än. Men det kommer väl snart. Han kan ju ta ett par steg men sen så sätter han sig.
Grannen berättade att hennes son var 1 år och 7 månader när han började gå. Men jag hoppas KIan börjar tidigare än så.

image241

Enzo har precis åkt. Men nu har vi ändrat tillbaka till varannan vecka. 2 veckor känns som en evighet innan han kommer igen. Månz tycker oxå att det är jobbigt och börjar redan tjata efter en vecka när han kommer igen.

Lägger in en sportlovs bild med en massa snö (mitt i all solsken)Kian har förresten hittat sin favorit "restaurang" ...........  (det är vatten i muggen ). Killen som matvägrar i vanliga fall kan få i sig nästan ett helt happy meal med kyckling och pommes frites. Helt galet !!!!

image213

Så vart ska jag börja....

Publicerad 2007-03-21 20:40:29 i Allmänt

Idag ringde jag till Vårdcentralen, nått är fel på Kian. Det är ingen vanlig förkylning han har , det kan det inte vara. Även om läkaren som vi träffade förra veckan intygade att han är frisk inget rossel fast jag speceifikt bad henne lyssna. Jag har nämligen hört rossel länge nu.

Fick en akut tid så vi gick dit. Berättade åter igen om Kian, hur snorig och hostig han varit en längre tid.
Hon lyssnade och kunde direkt konstatera att det här rosslet måste ha funnits länge för det lät långt ner i lungorna. Hon kollade öronen även där utbrast hon OJ OJ OJ här var det riktigt illa, båda öronen var ilsket röda.
Berättade att vi varit till läkaren förra veckan och vad hon sagt då. Hon sa att den läkaren borde helt klart ha hört rosslet i luftrören då men kanske inte sett öronen eftersom en öroninfektion kan komma på bara ett par timmar.
Kian fick även ta lite prover så dom stack i det lilla fingret och sen även en odling i näsan.

Äntligen någon som tar Kian och mig på allvar. Så nu har han förhoppningsvis fått rätt medecin så han äntligen kan få bli frisk. Han har varit konstant snuvig o hostig sen november.
Det känns så skönt och även om det inte är vårt fel så får man dåligt samvete. Stackars lilla Kian som gått sjuk så länge utan att fått medecin.

Ok........ senare på kvällen då.............

Kian kryper omkring och helt plötsligt hör vi ett dunk i golvet o KIan skriker och gråter. Springer dit och hela munnen är blodfylld. Mörkt rött blod rinner överallt i hela munnen och han skriker.
Herregud !!!!!! Man får  ju panik !!!!
Försöker skölja men det går inte, struntar i allt blod och försöker trösta istället. Ger han lite dricka och drickan sköljer bort det mesta av blodet. Det värsta med att slå sig i munnen är att det ser så mycket värre ut än vad det kanske är.
Men när man ser allt blod så befarar man det värsta, tänderna är lösa, hela läppen kanske är sönder biten.

När det slutat att blöda så ser jag att han fått ett jätte jack i läppen och en liten skinnslamsa sitter fast i ena framtanden. AJ AJ AJ !!!!
Måste försiktigt trycka ihop läppen så att biten lossnar.
TORTYR !!!!!! Stackars min lilla baby !!!

O sen då som om det inte räckte..........................
Månz måste ta sig ett bad eftersom han har intorkad yougurt i hela håret efter dagens utflykt med dagis. KIan ser det och vill ju såklart oxå bada med Månz. Sätter ner honom i hans badstol.
Går ut i vardagsrummet för bara en pytte stund och hör ett skrik. Rusar in i badrummet och ser Kian med lödder i hela håret och i ansiktet. Hela ögonen är fulla med schampoo.
- VAd har hänt ?? Vad har ni gjort ??? Hur fick han allt det här på sig ???
Försöker duscha bort all schampoo men det är svårt att skölja en 1 årings ögon.

Tar upp honom ur badet och han skriker fortfarande. Månz säger att han ville tvätta Kians hår men att det runnit ner i ansiktet. Åhhh lilla Månz......
Tror inte Månz kommer att tvätta Kians hår på ett bra tag.
 image200 Kian med hans fina fläskläpp :( och svidiga ögon.

Kian har jätte ont i sin läpp och fick knappt i sig sin välling på kvällen.

Fy så ont det gör i ens kropp när barnen gör sig illa. Hoppas svullnaden lagt sig till imorgon.

Lite update....

Publicerad 2007-03-16 20:42:04 i Allmänt

Kian som var frisk som doktorn ansåg eller kanske hade astma som storebror Månz har, ligger nu med skyhög feber, hostar och snorar.

Ja men visst så frisk var han !!!!

Så Södermalmsläkarmottagning, dit går vi aldrig mer igen.

I måndags var jag..

Publicerad 2007-03-15 10:25:49 i Allmänt

till doktorn med Månz. I november var vi på Vårdcentralen och läkaren trodde då att Månz hade förkylningsastma och skickade en remiss.
Så nu fick vi en tid. Trodde ju självklart att dom skulle göra nått slags test för att se om han nu har astma. Men nä det fanns inga test sa dom som man kunde göra. Nähä konstigt sa jag. Sen helt plötsligt så fanns det test men inte där och så var Månz för liten för att göra det testet.

Läkaren lyssnar på Månz och eftersom han är fullt frisk så låter du det ju jätte bra. Hon frågade lite om hans astma ??!! Hallå han har ingen astma. Jo då säger hon han har nog astma det låter som det när du berättade om hans förkylning. Ok sa jag men han har inte haft problem sen i november och han har inga problem med att andas. O läkaren på VC TRODDE att det kunde vara förkylningsastma eftersom han hostade så otroligt mycket. Tro o veta exakt är en himla stor skillnad !!!!

Läkaren skriver iallafall ut ett flertal olika astma medeciner som hon tycker att Månz ska börja ta.

Innan jag går bokar jag även en tid för KIan eftersom han varit i stort sett konstant sjuk sen i november. Sköterskorna ber mig då att ta med all astma medecin dagen efter då jag ändå ska dit med Kian.

Går till dagis och berättar att dom säger att Månz har astma utan att ha gjort nått test och han nu fått massa medeciner. Helt galet tycker dom oxå. Det finns barn på Månz avdelning som har astma och där hör man klart och tydligt att dom har det. Även e fröken som har egen erfarenhet av astma barn säger att Månz absolut inte kan ha astma. O dom bör ju höra eftersom Månz vistas där hela dagarna.

Pratar även med min granne som har en dotter som är ett år äldre. Hon fick göra ett test förra veckan för att se om hon har astma. Så om hon kan ta ett test så borde ju Månz oxå kunna göra ett.

Ok iallafall så kommer jag dit dagen efter utan medeciner. Sköterskorna frågar vart medecinerna är och jag säger att nej jag tänker inte hämta ut dom eftersom jag inte tror att han har astma. Inget test har gjorts utan bara spekulationer om en hosta han hade i november. Sköterskorna får ett spel och säger att om läkaren säger att han har astma så har han det. Så det är väl bara att ge han medecinen tills han blir stor nog att ta ett test säger hon.

(hallå?????)

Jag svarar att men hallå så du tycker jag ska ge honom medeciner som han inte ens behöver. Hur bra är det då ??!! Jätte bra säger hon eftersom doktorn sagt så. O hur kan du inte hämta ut medecinen bla bla bla bla ........................

KOmmer sen in till samma doktor igen med Kian och jag berättar att han ständigt är förkyld, hostar och det har börjat pipa och rossla i luftrören. Vad tror ni kärringen rekommenderar jo andas i nån jäkla maskin ska han få göra på sjukhuset varje gång det är besvärligt. Ok säger jag måttligt irriterad så du tycker jag ska vara på sjukhuset konstant då eftersom han hostar ju jämt.
Då ler hon bara.
Får ingen medecin för hostan ingenting. Sen säger hon att han oxå kanske har astma. Trodde jag skulle smälla av. Sa tack o hej och gick.
Sköterskorna sa inte ens hej då när jag gick.
VAd är det med alla ??!!!! Vadå astma skämtar ni eller ???

Vart ska man gå för att få träffa BRA läkare, som gör test som kollar o lyssnar och inte bara ställer en diagnos astma efter 1 minut.

Ok jag har absolut ingen läkar utbildning men kom igen

Jag förstår inte problemet.....

Publicerad 2007-03-07 20:40:46 i Allmänt

Det funkar fortfarande inte att gå in på bloggen med mitt vanliga lösenord. Utan jag måste få ett tillfälligt.
Ladda upp bilder funkar inte heller.

Imorgon är det dags för TBC sprutan. Stackars mina barn, det kommer säkert göra så ont.

Äh struntar att skriva nått mer eftersom inget inte funkar.

Sur, irriterad och strejkar, bojkottar BLOGG.SE

Värdelös blogg !!!

Publicerad 2007-03-05 20:27:41 i Allmänt

Alltså det är alltid problem med denna blogg. Helt plötsligt så är ens lösenord helt fel fast att man haft det för alltid.
Sen går det inte att ladda upp bilder helt plötsligt.
Irriterande är det iallafall.

Om

Min profilbild

Sandra

☆ Kvinna ☆ Mamma ☆ Nästan fru ( om man nu kan nästan vara en fru) ☆ 3 barn födda -97, -02, -06 ☆ Stora syster ☆ Villa ☆ Shopping galen ☆ Louis Vuitton beroende ☆ Behöver alltid nya skor . . . man kan inte ha för många i garderoben likaså väskor ☆ Prylgalen och är beroende av allt som har ett äpple på sig. Känner mig vilsen utan min iphone. ☆ Född 73 - så nya mottot är 40 är det nya 20. Men nej jag har absolut ingen åldersnoja. ☆ Matgalen ☆ Godis galen ☆ Tårt galen ☆ Sockerberoende ☆ Tränar (periodare) ☆ Värdelös på trädgårdsarbete och inredning, hittar liksom inte den röda tråden. ☆ Älskar att resa, speciellt till Thailand. ☆ Vill du kontakta mig: sandra_105@hotmail.com ☆ Instagram:sandrahos

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela