Just me, my life and my family . . . .

En vecka på dagis . . .. . .

Publicerad 2007-08-31 22:08:50 i Allmänt

Lämnade Månz först idag och det gick såklart jätte bra. Idag ska jag hämta honom efter lunchen.

Men lämningen med Kian blev lite kaotiskt eftersom alla föräldrar och barn skulle vänta i hallen och sen gå in tillsammans på avdelningen.
Men på avdelningen hade dom skärmat av så föräldrarna skulle gå på ena sidan o barnen den andra.
Det blev lite förvirrat för både föräldrar och barn så det skapade smått kaos. Alla barn märkte att något var på gång så alla grät.
Jag fick säga hej då först och lämna rummet. Kian grät och sträckte sig efter mig.

Satt och väntade i personalrummet. Men när de andra föräldrarna kom så sa dom att Kian inte var ledsen längre utan satt i knät på fröken och bara såg ledsen ut.

Sen gick dom ut på gården och då var han så glad och lekte på en stor båt dom har på gården.

När dom kom in så åt dom lunch. Pannkaka serverades idag.

Efter att dom ätit så kom fröken in och sa att vi var välkomna in nu.
Kian blev så glad när jag kom in och sprang mot mig med öppna armar. Han var så glad och kramade o kramade mig och överöste mig med pussar.
Men fröken sa att det hade gått så bra så och han hade ätit jätte mycket pannkaka och sallad.

Hämtade Månz efter lunchen som blev sur eftersom han ville stanna längre. Men dom tyckte att vi skulle vänja in lite längre ???????? så på måndag kan han få stanna till 13. Sen kanske han kan få gå till 15.

Buzzador . . . . . . . . . . .

Publicerad 2007-08-30 18:19:33 i Allmänt

image554

Kolla vad som kom på posten !

För en massa månader sen gick jag med i Buzzador. Där kan man bli testperson för olika produkter. Så idag kom första testet med wrigleys extra halstabletter. 12 påsar ska jag testa och ge bort och sen återkomma med rapport.
Lite kul !!

Ännu en dag på dagis .. . .. . . .

Publicerad 2007-08-30 17:56:38 i Allmänt

Idag ville Kian inte vara med på samlingen. Han total vägrade utan ville hellre sitta på en "little tikes" gunghäst.
Men sen gick det bättre han gick runt med de andra barnen och fröknarna och lekte.

Några barn fick säga hej då och det blev såklart mycket gråt. KIan och några andra i hans åldern blev då lite oroliga och ville inte gärna gå för långt från där vi satt.
Fröken ville först testa med Kian men märkte att det inte var läge då han blev orolig. Så imorgon ska vi testa att jag ska gå ifrån tidigare när han är gladare.
Hoppas att det går bra .. . .. . .

Månz då .. . .  han var lite blyg när vi kom in på hans nya avdelning. Vi kikade runt och han ville gärna hålla handen och ville inte gå in i rummet där dom stora killarna lekte.
5 minuter senare så släppte det och han sprang runt med både hans gamla kompisar och dom nya.
Han hade lekt ganska mycket med killarna från gamla avdelningen vilket inte är så konstigt. Det är ju dom han känner bäst än så länge.

Imorgon ska han få stanna på lunch.Ronnie vaknade med feber i morse så han ligger här och är såååå sjuk. Fast med lite alvedon så blev han lite piggare.
Hoppas att det inte är något som går och smittar. Visserligen så snorar alla på dagis så snart blir väl nån mer sjuk.

Nä nu ska jag gå och ta hand om min sjukling  .. . .  ; )

Var är min bebis ?

Publicerad 2007-08-29 18:53:30 i Allmänt

Jag vet inte om Kian blivit större till sättet sen i måndags då han började på dagis eller om han varit så här stor hela tiden.
Dom här sista dagarna har utvecklingen bara rusat iväg. Han härmar ord hela tiden och upprepar det man säger. Tex nu ska vi gå ut säger jag och han säger ut. Sätt på skorna och han säger sko m.m
Han blåser på maten, han blåser om han gör sig illa.
Det är en massa saker och varje dag gör han något nytt. Så roligt att se.

Men jag undrar om jag ser Kian med nya ögon nu när han börjat på dagis, att jag ser honom som stor och inte min lilla bebis.
Min lilla bebis är inte så liten längre utan börjar bli en väldigt stor kille som klarar väldigt mycket utan hjälp av sin mamma.

Kan vi inte stanna tiden, frysa tiden för bara en liten stund. Få ha honom i famnen som min lilla kille.  . . . . . . . .


Åh när man talar om trollen . . . . . . . .  nu kom han min gosekille och satte sig bredvid mig klappade mig på kinden och gav mig en kram .. . . . . . . .  som om han kände det på sig. Han är ju för söt !!

ÄLSKAR  .. . . .. ....................

Hur gick det idag då ?? .. . . . . . . .

Publicerad 2007-08-29 16:51:53 i Allmänt

Inskolning dag 3

Månz lämnade jag bara på hans avdelning, fröknarna sa oxå att jag inte behövde sitta med ej heller vara med senare när Kians timme var slut.

I korridoren möter jag E föreståndaren och grabbar tag i henne och presenterar mig. Tar tag i det här med Månz igen och försöker på alla sätt o vis tala med henne. Men hon håller fast vid att det tyvärr inte går men att i vår kommer han få sammarbeta väldigt mycket med de andra barnen. Inte alls nöjd med hennes svar !!!

Idag var alla nya "Sagans! barn där samtidigt. Vi föräldrar blev placerade vid ett bord och skulle vara lika tråkiga som igår.
Det gick återigen jätte bra. Kian kom några gånger för att bara säga hej men sen gick han självmant till de andra barnen.
Idag fick dom även mellis.
Imorgon ska vissa av barnen få säga hej då men vi vet inte vilka det blir än. Det får vi se imorgon hur barnen är då.

Satt och pratade med de andra föräldrarna och frågar pappan till den nya femåringen på Månz avdelning vad han tycker om saken. Nja inte så bra sa han. Bad han oxå prata med E och klaga.
Talade med en annan mamma som hade sitt barn på den stora avdelningen "Mattisborgen" som heller inte var nöjd med att hennes 4 åring skulle börja i stora gruppen och inte i Månz grupp. Klaga sa jag. Och det skulle hon göra.
Hjälp !!! Jag är den där besvärliga mamman som går emot hela systemet.

Iallafall så kom jag och hämtade Månz kl 11 och allt hade såklart gått bra. Han hade varit ute på gården och lekt och faktiskt hittat de större killarna och frågat om han fick vara med och leka.
Efter dagis åkte vi till Rudan i Handen för att träffa "gamla" dagiset som var där på utflykt. Fick grillad korv och vi promenerade runt lite där i skogen.
Väldigt trevligt och Månz tyckte att det var kul att få träffa alla.
Vi bestämde att vi skulle komma till dagis på fredag för då skulle dom ha kalas.Ni kan aldrig gissa vad som hänt !!!!!!!!!

Det är så bra och jag är så glad !!!! Telefonen ringde nyss och det var Vista förskola som ringde. Dom hade talat idag efter att jag gått och kommit fram till ett gemensamt beslut att låta Månz och den andra flickan byta grupp till den större.
Jag är så glad och Månz blev jätte glad när han fick höra det.
Ha ha ha allt går bara man inte ger upp. Det lönar sig att vara den besvärliga och påstridiga mamman ibland.
Hon berättade att även fröknarna på lilla avdelningen tyckte att Månz passade bättre i den större. Såklart !!!
Så nu kommer han börja på Mattisborgen där det är 4-5 åringar. De flesta i gruppen ska sen vidare till 6 års så nu känner jag mig så nöjd så.Inskolning dag 2 .. . . . . . .

Publicerad 2007-08-28 14:07:39 i Allmänt

Idag startade vi kl 8,45. Månz skulle starta sin inskolning 30 minuter senare men fick gå in till sin avdelning tidigare.
Idag skulle vi föräldrar vara dom "tråkiga" och personalen den roliga. Kian kom till mig 2 gånger för lite kramar men annars lekte han med de andra och satt med i sångsamlingen.

När Kians tid var slut gick vi över till Månz och var där i en timme. En låååång och tråkig timme. Månz är ju så stor så han klarar denna inskolning helt galant och utan mig. Han vet ju att jag finns och inte lämnar honom kvar där. Han ville gärna stanna kvar och äta oxå men det får han inte göra förrns på torsdag.
Känns lite onödigt att jag måste stanna där speciellt med Kian. Alla andra föräldrar sitter i personalrummet och fikar men hur lätt är det att sitta där inne med Kian ??? Inte så värst roligt.
Imorgon får jag ta med mellis till Kian så han inte blir alltför hungrig när vi väntar på Månz.


Ringde till förskolechefen och pratade med henne om att jag vill att Månz ska byta grupp. Hon höll fast vid att gruppen där är för stor och att Månz o den andra flickan inte får plats i den gruppen.
Men hon skulle kolla med de andra fröknarna.
Men förstår du inte att det även hämmar deras utveckling och lek när de får umgås med 2 år yngre barn ?? frågar jag. Jo det är jätte trist att det är såhär sa hon men vi har fullt överallt.
Men framtiden då.. . . . tänker ni inte på barnens bästa ??? För barnens bästa så  kanske det blir bättre med en större grupp om det gör så att dessa två barn får den stimulans som de bör få. De kommer ju även att skoltränas inför nästa år ska inte Månz och den här flickan få samma träning.
Det vore ju kul om han fick gå i samma grupp redan nu med de som kommer bli hans klasskompisar.
Nä jag vet inte om jag kanske är löjlig men jag ogillar det här jag tycker det känns helt fel.
Så vad ska man göra ??

Inskolning dag 1 .. . . . . .

Publicerad 2007-08-27 13:24:59 i Allmänt

Vi började med att komma försent såklart. Har inte lärt mig än hur lång tid det faktiskt tar att åka ut dit.

Månz fick vara med oss på Kians avdelning eftersom hans inskolningstid inte började förrns 1 timme senare. Kian gick runt och lekte och var mycket runt fröken L. Då och då kom han till mig för att visa någon leksak han hittat men gick sen vidare och lekte. Trodde inte alls att han skulle vara såhär första dagen. Men av egen erfarenhet vet jag att det kan komma dagar senare.

Efter en timme så var det samling med sång. Kian hoppade mest runt och ville inte alls sitta i ring.

Skönt att det gick bra idag.

Vidare in till Månz avdelning . . . . .

Månz är ju så kavat så han behövde ju liksom inte mig där. De andra barnen som skolades in samtidigt var bara 3 år och jag tycker att fröknarna borde se skillnaden på Månz och de andra barnen.
BAd att få tala med föreståndaren , men hon var inte där men fick prata med någon annan slags chef. Han sa att tyvärr så finns det ingen plats i den andra gruppen för Månz. Tog åter upp att det kommer skilja 2 år mellan de andra barnen och Månz i januari då han blir 6.
Ja men han kan få roligt ändå säger han. Jo javisst säger jag men det är ju nu han lägger grund för skolan som börjar nästa år och skaffar kompisar m.m.
Ja men han kan få träffa de större barnen ändå på gården sa han igen.
Ja men dom är ju inte alltid på gården utan han har ju sin avdelning som han ska vara på  och det är ju där han är när ni är inne.
Jo men i vår kanske han kan få börja vara med de större säger han.

Ok, lönlöst  . . . . .  får prata med den andra föreståndaren istället. Så Kians avdelning är jag väldigt positiv till dock har Månz start blivit negativ att jag inte alls har bra känslor inför hans inskolning. INTE ALLS BRA !!!

Vad ska man göra ? Det finns väl inte mer att göra..... .. . . . .  känns så tråkigt för Månz. Han vill ju vara med de större barnen såklart. Visst kommer han hitta barn att leka med men ändå, vore kul om han hittade kompisar som han även kommer att gå i skolan med senare. Det var ju bla därför han skulle byta dagis redan nu.

Helgen .. . .. . .

Publicerad 2007-08-26 21:12:22 i Allmänt

I fredags åkte vi till det nya dagiset och hälsade på. Verkar vara jätte bra och personalen är trevlig.
MEN  . . . . . . det finns en sak som jag är missnöjd med och inte alls gillar.

Månz hamnade på en avdelning med endast 4 åringar. 2 stycken 5 åringar kommer finnas på avdelningen.
Men på förskolan så finns det en 5 års grupp men den var full så han fick inte plats. Det känns himla trist tycker jag.
Vad ska han göra med alla 4 åringar. Det är ju NU han ska hitta vänner som han ska gå i skolan med.
Fröknarna sa att dom leker ju tillsammans på gården allihopa o då kan han leka med de större.
Men dom tillbringar ju inte all tid på gården, när de är inomhus då och leker ?
Man kan väl inte göra så mycket eftersom dom säger att avdelningen är full... . . . . men ändå. Månz fyller ju dessutom så pass tidigt på året så han kommer ju vara 2 år äldre i januari än sina avdelningskompisar.
TRIST !

Annars verkar det bra, vi får se imorgon då det är första dagen för dom båda.

Efter dagsi besöket åkte vi och träffade Ronnie nere vid båten. Vi åkte och hämtade Enzo vid Ekerö kanalen när han slutade skolan och fortsatte ut mot Ringsö.
På väg ut mötte vi Jocke och Disa som oxå var på väg ut för att kolla in tomter. Dom hade två kompisar till i båten + Jockes dotter.
Hade jätte trevligt och vi grillade och tog en promenad för att kolla in olika lediga tomter.
Dom stannade kvar i lillhuset över natten.

På lördagen åkte vi hem för att gå på kräftskiva hemma hos Jessica och Alex.
Det var som alla år väldigt trevligt. En massa barn och en massa kräftor.
Kian var så rolig han gick runt med ett kräfthuvud i munnen och tyckte väl att det smakade ganska gott. Han hade liksom ett av benen i munnen så huvudet hängde ner.

Idag har varit en soft dag. Åt en mäktig lunch på kebaben, shoppat lite i farsta centrum och varit med Månz på fotbollsträning.
På kvällen kom Enzos farmor Gertude och hämtade Enzo så jag slipper lämna honom i morgon bitti.
Kl 8,30 imorgon så startar Kians inskolning och Månz börjar 9,30. Vilket jag påpekade för fröken och tyckte att dom kanske kunde börja samtidigt. Men näää det gick ju inte.
Hel tokigt !! Så då får jag ha med mig Månz på Kians inskolning och vice versa.

By the way så har jag bett Ronnie ringa till förskolechefen och säga till om det där med avdelnigen. Han kan vara så bra på sånt.

Skoldag .. . .. . .

Publicerad 2007-08-23 20:54:12 i Allmänt

Idag var det Enzos första dag i skolan. Jag följde med honom till det nya klassrummet och hälsade på nya fröken Anita.
Sen så gick jag, fast jag såg att det bjöds på tårta så jag hade helst velat stanna .. . . . . . . . Men med två andra barn i släptåg så kändes det onödigt att utsätta mig för skrik o de andra oxå för den delen.
Inte för att dom är skrikiga mina barn .. . . . . . men när det är ett rum fullt med tysta barn som ska lyssna på sin nya fröken ja då är risken väldigt stor att dom kommer att låta. Även om jag mutar dom med tårta och kaka .. . .. . .. .

Efter det åkte vi till Bromma och handlade lunch och annat gott för att ta med till Drottningholm.
Ute på Drottningholms slott mötte vi upp Sofie och Daniella. Satt i slottsträdgården och hade lite picknick. Det låter finare än det var. Hela den enorm stora gräsmattan var fylld med fågelskit från alla canada gäss som springer omkring där. Väldigt otrevligt !!! Man fick sitta nästan uppe vid vägen för att hitta en frizon av allt bajs.

När kl blev 13 åkte vi och hämtade Enzo.

Har suttit och klurat och klurat på hur jag ska lösa hämta och lämna situationen med Enzo. Skrivit ner alla färje och buss tider men jag får inte riktigt ihop det. Det hela känns väldigt krångligt. Tänk om jag bara kunde sätta honom på tunnelbanan och sen så skulle han ta bussen från bromma. How simple !!! Men ensam  .. . . . . . .nja kanske inte  .. . . . . . om det bara vore bussen så var det ju inga problem men både och  .. . . .. . . . .

I morgon ska vi iallafall testa att han tar färjan själv och därefter bussen till Ekerö C och så får han gå därifrån.

Det blir ett himla körande sen när dom andra början på dagis. Vem ska lämnas först och hur ska jag göra med hämtingen .. . . .. . blir det för många timmar på dagis då .. . . . . . . o hur gör jag om jag hittar ett jobb ? ? ?
Men det här situationen så känns det som jag är fast för evigt i detta med att hämta och lämna. Det tar ju typ all min tid känns det som.

Över till en annan sak .. . . . .  en lite roligare sak .. . . .
Efter middagen idag så åkte vi till huset. Ronnie har nyckel till huset nämligen.
Dom håller på med övervåningen nu. Inga väggar finns men allt är utstakat o det är reglar där väggarna ska sitta. Åh det ser så fint ut. Fönstrena är så stora och fina i alla sovrum. Månz har utsett sitt rum men han lär få välja sen igen när det är klart. I hans sk rum stod nämligen nån stor maskin som han tyckte var lite häftig. Så det var nog därför han valde det kan jag tänka mig.
Allrummet såg inte alls så litet ut som vi trodde att det skulle bli. Det kommer även komma ett takföntser där som gör det ljust och man får känslan av att det är lite större.
Enzos rum är alldeles lagom och vårt ja kanske en aningen för litet men men man kan ju inte få allt.
Det står lite mer på http://sandrasfamily.blogg.se/frankojatillslott  
(vet inte vad som är fel .. . . . länken är rätt skriven men när man klickar på den så kommer "sidan kan inte hittas" bara för att det saknas .se i fönstret.)

ÅH jag längtar så till huset är klart jag tror det kommer att bli så fint när det är klart. Kanske inte världens största hus men helt lagom och bara vårt.

Är det inte typiskt .. . . .

Publicerad 2007-08-22 20:46:16 i Allmänt

Kian har varit frisk hela våren och sommaren och just nu bara ett par dagar innan dagis start så går han och blir förkyld och hostig.
Så typiskt !! Hoppas att han hinner bli frisk. På lördag har vi även en inplanerad kräftskiva sen länge att gå på, hoppas att han är frisk då.

Imorgon är det första dagen för Enzo i 4:an. Han är lite nervös och vi har fixat skolväskan, lagt fram nya kläder inför imorgon och han är ny duschad. Tror det tar lång tid för honom att somna ikväll.
 Det är upprop imorgon kl 9. Men ska föräldrarna komma med då ??? Jag har ingen aning ?? Det är ju ny fröken och allt och sen är det ju ingen fritids längre utan "fritidsgård" att gå till.
När slutar han, när ska jag hämta ?? Tusen frågor.
Jag frågade honom om jag skulle följa med på uppropet men det ville han såklart inte.

På fredag är det även möte på nya dagiset. Det ska bli spännande eftersom vi aldrig varit där och mött personalen tidigare.
Har redan fyllt Månz och Kians nya ryggsäckar med extra kläder inför dagis.
 * Glöm ej att köpa nya gummistövlar !!!!!!!!!!

Ja men joooo en annan sak måste jag ju berätta. Zandra har kommit in på Adolf Fredriks musikskola och kommer börja där nu i slutet på augusti. O hur kul är inte det då ???? !!!!!!!!
Hurra hurra för Zandra !!!!

Ronnie var och träffade snickaren igår och fick lite update. Köket har vi inte så bråttom med utan det räcker att köket kommer en månad innan, alltså runt den 15 oktober.
Vad som däremot är lite stress är vårt badrum på nedre plan. Vi måste verkligen veta hur vi vill ha det och VART allt ska stå.
Fast så mycket kan vi inte ändra eftersom all avlopp m.m är redan utsatta. Ska vi flytta nu måste vi ändra rör och allt utanpå och det kostar en slant.
Men det är ju så svårt att få till det.

Svammel svammel svammel .. . .. . . . .

Äntligen kommer solen .. . .. . .

Publicerad 2007-08-21 20:54:06 i Allmänt

Idag var det jätte fint väder men lite för kallt för att bada. Barnen fick bestämma dagens aktivitet och Månz ville till en park.
Enzo valde vår jätte gamla park i Solberga.
Så vi köpte med oss lunch och fika och åkte till Solberga. Parken "kristallen" är väldigt stor och bra, det fanns t.o.m lite höns och kaniner i parken.

   

Efter en massa timmar i parken så åkte vi till sickla. Månz fick en ny snygg ryggsäck att ha på dagis. Enzo fick ett "bart " pennfodral med pennor.

Börjar känna lite dagis ångest och lite att nu är det slut ångest. På torsdag börjar Enzo skolan och då är det slut på alla sovmorgnar nu börjar bil åkandet igen. Det känns jobbigt, väldigt jobbigt. Jag är trött på att åka fram och tillbaka vareviga morgon. 4 år har jag kört dit ut nu. Förstår nu hur många timmar det är ??

På måndag börjar Månz och det är inskolning för Kian på dagis. Hur kommer det att gå egentligen ??
O sen då vad händer sen??
Vad ska jag göra då? Det ska visserligen bli skönt att dagis börjar men då är allt liksom slut. Jag kommer aldrig mer vara föräldraledig igen utan this is it !!
Nu känns det som om allvaret börjar, dags att bli stor och växa upp. Men vad ska jag bli ? Och vad ska jag göra ?

Det är på nått sätt tryggt att vara hemma med barn för då är det min uppgift. Men nu när barnen är på dagis och skola så har jag ingen uppgift längre utan måste ut i verkligheten. Det känns som om det var en evighet sen. Förr var det så tryggt eftersom Ronnie alltid ordnat det för mig. Jag hade en videobutik att gå till och sen hade vi vårt solarium.
Så vad ska jag hitta på nu ?

Söndag .. . . .

Publicerad 2007-08-20 14:40:06 i Allmänt

Månz hade sin första fotbollsträning i går för säsongen så vi alla åkte dit.
Men bara 5 minuter in i träningen så måste Ronnie åka för att blir tvungen att vara med att spela egen fotbollsmatch.
Så Enzo får stanna kvar med Månz medans jag skjussar Ronnie. Tog bara 15 minuter men ändå .. .. . .. . .

Precis bredvid Källbrinks IP finns ett jätte mysigt litet café som ligger inbäddad i grönska. Otroligt mysigt ställe så pass mysigt att jag vill HA det. Tänk vad man kunde göra med det .. . . . . . . .
Vi stannade iallafall där och tog en fika efter träningen.

På kvällen var Ronnie sugen på godis och då passade jag på att ta en promenad runt tanto innan jag handlade. Barnen (dom stora ) följde med på cykel o sparkcykel när jag promenerade. 40 minuter i snabbtakt, jätte skönt var det och inte en godis bit åt jag när jag kom hem.
Ska ta fler kvällspromenader för det här var jätte skönt.

Vinter shopping .. . .. . .

Publicerad 2007-08-18 17:43:54 i Allmänt

Ja antingen är man sent ute eller så är man ute i god tid.
Idag har jag köpt en vinter overall till KIan.

 Jätte snygg Didrikson men enda problemet är storleken . Hur svårt som helst att köpa så här tidigt. Vet inte om jag skrev det innan men förra året så köpte jag ju vinterkläder i slutet på november. Det var helt omöjligt att hitta snygga och i rätt storlek.

Sen köpte jag även en ny skinn jacka.Nä nu ska jag ta tag i middagen... .. . . . . jag, Ronnie och Månz ska käka kräftor med en massa goda tillbehör. Enzo och Kian ska få nått annat.
Sen blir det väl midnattsloppet om det inte börjar regna. Det ser faktiskt väldigt mörkt ut på himlen.

Ingenting nytt .. . .. .

Publicerad 2007-08-18 11:57:14 i Allmänt

Här hemma har faktiskt inget speciellt hänt. Enzo är hemma från Sicilien och är brun som en pepparkaka. När man ser honom längtar man till värmen och till bad.
Vi måste ju till thailand snart !! Har ju inte varit där i år. Förra året var vi där två gånger och njöt.
Längtar efter att ligga i poolen, barnen leker och har det bra.

Igår va Ronnie på bio med barnen och såg Fantastic 4. Dom kom hem lagom till Shrek 1 på tv som vi tittade på tillsammans. Mycket film tittande .. . . ..

Idag har Ronnie varit och tvättat alla bilarna. Barnen leker med grann killarna och Kian sover för tillfället och jag har städat, tvättat och nu sitter jag här.

Vet inte riktigt vad som händer idag det är The voice show (?) i kungsan ikväll som Månz säkert vill kolla på och sen är det även Midnattsloppet. Kan vara lite kul att se kanske . . .. . .

Hade velat åka ut till Ringsö och lämna en massa saker som tar en massa plats här hemma.Har bla. köpt nya gungor till barnen dit ut.
 Men det är lite kyligt och eftersom att båten som står på Selaön inte är klar så måste vi ta båten ändå från Slagsta. Kan bli lite för kyligt tror jag. Låter som en gammal pensionär !!
Men vädret blir väl inte bättre än såhär.

Får man ta en time out .. . .. . . ..

Publicerad 2007-08-16 18:03:26 i Allmänt

Förmiddagen var inte nådig men jag mådde som jag förtjänade helt enkelt.
Men BLÄ att man kan må så illa. Fast efter lite vila med Kian på soffan så var jag redo att ta tag i den vardagliga biten.
Vi hade iallafall väldigt roligt igår. Vi började med att gå lite på stan och Sofie shoppade lite kläder.

Sen åkte vi och satte oss på Snaps på söder och åt en väldigt god middag och drack rosé vin.
När vi ätit klart var kl bara 18 så vi tog en sväng på Götgatsbacken och kollade in lite butiker. Det var länge sen jag skrattade så mycket det var roligt. Har saknat det. Jag och Sofie har kännt varandra sen dagis t.o.m innan det men för några år sen så tog vi en "paus" och började åter ses för ett tag sen.
Kunde inte motstå dessa :

 

Träffade Mikaela från min mamma grupp så vi följde med henne till 54 tror jag det heter som oxå ligger vid medis.
Men vid halv 12 var det tack och adjö.

Påminn mig att aldrig mer dricka !!


Någonting nytt.. . .. . .

Publicerad 2007-08-15 11:05:10 i Allmänt

Kolla så söt !! Var tvungen att klicka hem den från asos .  Billig var den oxå. Hoppas den är lika söt på.

 Till ett par vita jeans kanske .. . .

vill testa om jag kan skapa en länk .. . . . .men det verkar inte funka .. . .

Det löste sig igen .. . ..

Publicerad 2007-08-15 10:59:46 i Allmänt

Fick tvätta om och tömma och ha mig 7 gånger !!!!! innan tvättmaskinen gav upp och ville öppna luckan.
Ja ren blev den iallafall.

Idag är det MIN dag, för idag ska jag gå på stan ENSAM utan vagn och barn med en gammal väninna och sen ska vi sätta oss på en uteservering och äta och dricka nått gott.
NICE !!!!

Men först måste jag "rasta" barnen i nån park och laga middag till mannen. Ja så snäll är man att man lagar mat till familjen innan man går ut.
Han säger att han kan fixa mat själv men JAG vet att så är inte fallet. Jo "take away" isåfall. :)

Ett annat problem . . .. . .

Publicerad 2007-08-14 14:48:00 i Allmänt

Väldigt ointressant för er men väldigt irriterande för mig så pass irriterande att jag måste ta upp det här.

Min tvättmaskin vill inte sammarbeta med mig.
Den vägrar öppna dörren/luckan så jag får inte ut min tvätt. HAr försökt sen igår på alla möjliga sätt snart är det bara kofoten kvar och en trasig lucka.
Måste få ut tvätten innan den snart ruttnar där i och medans den blöta tvätten ligger där i så växer tvätthögen utanför.

Det verkar lösa sig .. . .. . ..

Publicerad 2007-08-14 10:25:02 i Allmänt

Har nyss talat med huddinge kommun ang dagisplats och folkbokföring.

Det verkar lösa sig och jag kan inte förlora min plats fast jag inte kommer flytta än. Det handlar om att stockholm stad måste betala dagispengen för barnen eftersom dom är skrivna i en annan kommun. Fast tydligen är det många fler som ringt och inte har sina hus klara förrns i oktober. Skönt att höra !!

Hon ska iallafall höra av sig om detta.

SKÖNT !!

Solen skiner och jag ska nu till banken och lämna in fakturor och sen sysselsätta barnen. Men vad vet jag inte än...

2 veckor kvar .. . .. .

Publicerad 2007-08-12 20:39:42 i Allmänt

Sen är det dags för dagis , nytt dagis för Månz och Kian.
Hoppas att Månz kommer snabbt in i gruppen med nya barn och att inskolningen ska gå bra för Kian.

Det enda lilla kruxet är att på lappen om att vi fått dagisplats så stod det handskrivet att barnen måste vara skrivna i huddinge vid starten på dagis.
Men på huddinges hemsida så står det inget om det. Det står att man får söka till kommunens platser när flytt till kommunen planeras.
Men vi kommer ju inte flytta än. Så vad ska jag göra? Ringa och fråga om det går bra att gå fast vi inte flyttat än ? Men tänk om jag då förlorar vår plats? Fast det kan jag väl inte göra .. . . . . . . vi ska ju flytta snart.... Fast då måste säkert jag oxå skriva mig där eftersom räkningen skickas ju till mig.
Skriva barnen på adressen i huddinge och sätta upp en brevlåda ?

Äh får nog ringa och förklara läget på kommunen istället.

Lista till båda barnen på vad som behövs inför dagis:

* Regnjacka till Kian
* Gummistövlar till Månz
* Kolla allas uppsättningar med kläder, extra kläder
* Skaffa märkesstämpel ( lättare än att skriva )

Sen tror jag inte att det behövs mer.Välling .. . . . .

Publicerad 2007-08-12 10:30:14 i Allmänt

Nu har Kian skippat vällingen i flera dagar fast jag lagat den och ställt den i sängen.
Igår gjorde jag ingen välling utan la honom bara i sängen och sa godnatt. Inga protester så nu slutar vi med vällingen.

På morgonen så vill han hellre ha riktigt frukost än välling.

Nu är det bara nappen kvar som ska vänjas av vid. Men det tar vi när dagis börjar, känns lättare då.

Solsken .. .. . . . .

Publicerad 2007-08-11 21:34:54 i Allmänt

Idag var det strålande sol. Härligt !!
Gick och la oss på en stor filt i parken. Jag och Ronnie skulle tävla lite. Jag skulle försöka skjuta mål på honom.
*harkel* jag satte 8 av 8 inte dåligt  med små nätta sandaler på fötterna.
Så jag vann en fönborste. Behöver det till mitt hår så det ska jag köpa imorgon.

Sen åkte vi hem till Sofie och Björn och firade lilla Wigor som blir 1 år.
Vi förflyttade kalaset till utomhus eftersom vi alla inte fick plats.
Kian struntade i kaka och tårta och kastade sand istället.
Det trista var att den presenten vi hade köpt hade han redan så nu får han gå och byta. Så typiskt !!

Efter kalaset så åkte vi direkt ner till båten. Tina, Zandra och Ida kom oxå efter att dom varit hemma och hämtat badkläder.
Men just när vi kommer ner till båten så slår vädret om och det blir disigt och blåsigt. Men vi åkte ut en sväng ändå.
Åkte runt lite i mälaren. Sen stannade vi till i vår vik som vi brukar bada i vid Ekerö.

   

   Här ligger Tina i vattnet med halva kroppen uppe på badbryggan men kommer inte upp. Ha ha det var lite roligt.
Det slutade med att Ronnie fick hjälpa henne upp.

         


Har ni fest eller ??? .. . .. .

Publicerad 2007-08-10 20:20:25 i Allmänt

Nja inte riktigt men vi skulle haft en taklagsfest idag oplanerat från Ronnies sida. Han bad mig igår att göra en smörgåstårta. Köpte allt men sen visade det sig att alla byggarbetare är inte på plats denna vecka utan kommer till nästa. Så vi skulle vänta med taklagsfesten.

Men eftersom allt fanns till en tårta.... . ..  varför vänta liksom.
Så jag gjorde en enorm tårta till oss.

    Så nu sitter vi proppmätta och belåtna. Måste få säga att den var väldigt god.

Åkte ut till Årsta Havsbad nånstans till en golfklubb och år lunch. Varför vi hamnade ända där ute var för att vi var med Ronnie i bilen och han var tvungen att ha ett möte där så vi följde med.

Sen åkte vi till Länna och kollade på kök på HTH och Kvikk. Kvikks kök var mycket snyggare tycker vi båda så nån dag ska jag dit med köksritningarna för att kolla vad allt kommer att kosta.

Nått annat roligt har inte hänt idag .. . . . .. . vädret är fortfarande uselt har regnat i stort sett hela dagen.

Imorgon ska vi på kalas. Wigor fyller 1 år. Ev kanske vi tar en tur ut till Ringsö (men då åker smörgåstårtan med så den inte går till spillo och blir gammal). hahahahaaa

Tänder och lek . .. . . .

Publicerad 2007-08-10 08:11:39 i Allmänt

Åkte en snabbis till Ikea med Marina och alla barn. Men när vi kom till Ikea så ville alla barn leka i barnhörnan. Men varsågod !!! Jätte skönt.
Fast vi var nog där inne i rekord fart. Eftersom vi visste vad vi ville ha.

Sen åkte vi vidare för lunch på Mc Donalds och lek på Lekslottet.

Månz som redan hade EN lös tand ramlade i rutchkanan och så ramlade den lösa tanden ut och den bredvid blev lös.
Det som var tur var väl att han egentligen inte kände hur ont det gjorde eftersom han vart så glad över att hans ena tand lossnat.
image526

Tyvärr så glömde vi helt bort det här med tanden när Månz hade gått och lagt sig så ingen tand fe hade kommit. Fy på mig !!!! Men han förstod att fén inte kunde komma eftersom det regnade så mycket. Samma som med fjärilar, ingen fjäril kan ju flyga i regnet.
Så ikväll får jag inte glömma att tandfén ska komma !!!

Liten resumé . . . . . . . .

Publicerad 2007-08-07 22:33:29 i Allmänt

Jaha vart ska jag börja har ju haft en jätte paus från bloggen känns det som.

I lördags iallafall kom Zandra hit för att vara barnvakt. Jo just det ni minns jag .. . . ..  först var vi iallafall och kolla på pride paraden. WOW vad mycket människor som kollade in paraden. Helt sanslöst mycket folk !

På kvällen nattade vi Kian först så Zandra slapp det eftersom det var första gången som hon var barnvakt.
Jag och Ronnie (herregud va länge sen det var som vi gjorde nått tillsammans) gick iallafall till Pride området för att träffa Tobbe och Malena.
En massa folk var på plats. Nått kul var att Bananarama uppträdde om ni minns dom. Själv så lyssnade jag på dom en massa i min ungdom :)
Lite senare åkte jag och Ronnie till en båt som hans kompis hade på Strandvägen. Precis när vi kom var dom på väg in i taxin för att åka till Cafét. Så vi drog oxå dit en stund. Där var det ännu mer folk. Stannade bara en stund sen åkte vi hem.

På söndagen var det jätte fint väder och vi bestämde att åka till Ringsö. Zandra ville oxå följa med så vi bestämde att Tina och Sara som hon skulle vara barnvakt till skulle komma ut senare.

Vi har badat, fiskat, plockat blåbär, ätit en massa gott och haft det helt underbart med en massa sol och värme.
Igår kom även Tobbe, Malena och Elviz ut och hälsade på. Dom stannade även kvar över natten.

I söndags när vi kom ut så såg vi ett haltande rådjur men tänkte inte så mycket på det.
Men idag så såg vi det igen det sprang runt på tomterna vilket rådjuren aldrig gör på ön om det är folk i närheten.
Men så står jag och diskar och hör hur någon skriker, det skriker till med gämna mellanrum. Går ut på altanen för att kolla om det är barnen som leker.
Men då står rådjuret på vår tomt endast några meter från mig och det skriker varje gång som den ska ta ner benet. Då ser vi att dens ena klöv (el vad et heter) är helt borta så den har inget att stödja sig på. Så vid varje steg den tar så skriker den. Rådjuret ser helt skräckslaget ut och chockad. Så hemskt att se.
Nu har jag ringt polisen som tog kontakt med en jägare som skulle ut.
Jägaren ringde nyss och sa att bonden som har hand om vår ö skulle ordna det på en gång med sitt jaktlag som finns på ön.
Skönt !! Jag hoppas dom åker ut på en gång och hittar djuret.
Vi ska ringa bonden imorgon och se hur det gått. Jägaren ville oxå att vi skulle höra av oss eftersom han ville veta hur det har gått.

Har haft händerna fulla så tyvärr har jag inte fotat så mycket.

Imorgon ska jag till frisören igen och göra det lite kortare. Vet inte riktigt hur jag ska göra det men kanske nått sånt här.

Get it short . . . . . .

Publicerad 2007-08-03 20:34:40 i Allmänt

Ja efter att ha gått runt med mitt nya hår och speglat mig typ var femte minut samt pillat i det konstant kan jag säga så här. . . . . . . .
Jag älskar håret att det är så kort. Men jag ska boka en ny tid för att hör och häpna få det kortare.
Ca 3 cm kortare vill att man ska kunna ana halsen och nacken. Denna längd är bra men känns som en utväxt längd. Så ny tid ska bokas på en gång. Det suraste är väl att man måste pröjsa för en ny klippning.

Ronnie kom hem och har stirrat på mig hela tiden. O ja han gillar det !

I did it . . . . .. . . . .

Publicerad 2007-08-03 14:20:42 i Allmänt

Idag kapade jag håret !!!
Min frisör på Björn Axén blev helt förskräckt när jag sa att jag ville ha en kort VB frilla. Hon sa att eftersom jag har så långt kan det lätt bli en chock att se sig själv med så kort hår.
Hon kan ha rätt så vi gjorde en kompromiss.
Det blev nog mer än 20 cm kortare men i axellängd.

Nu efter att det gått ett par timmar så känner jag att det kunde vara lite kortare. Skulle kunna vara över axlarna så man kan skymta lite nacke.
Men det känns otroligt skönt. Nu kan jag ha utsläppt hår utan att det känns jobbigt.

   

Ronnie har inte sett mig än, undrar vad han tycker ??

Ska jag boka ny tid för ytterligare några cm ? Ja jag tror det.

Shopping på stan .. . .

Publicerad 2007-08-02 23:58:57 i Allmänt

med tre barn är inte det lättaste. Mötte en vän på NK som tyckte jag var väldigt modig som shoppade med alla barnen.
Ja men man har ju inget val.
Eftersom jag rensade barnens garderober häromdagen så såg jag att det saknades både strumpor och kalsonger.
Så det inhandlades + 3 st jätte tuffa t-shirts till Kian från Hm:s organic avdelning. Så har man köpt lite miljömärkta kläder oxå. Inte illa !!

Vi lunchade och åt en glass på stan oxå.

Efter mycket om och men så har jag alldeles nyss bokat en klipptid imorgon på Björn Axén på Åhlens. Man kan boka tid på nätet vilket är helt suveränt. Så nu finns det ingen återvändo... . . . . eller jo kanske. Kanske kommer därifrån med klippta toppar  eller åtminstonde lite uppklippt.
Frågan är bara VEM som kan ta barnen ? Ronnie ska nämligen köra ut Andreas och familj till arlanda i morgon förmiddag.
Kanske kan övertala min pappa att komma eftersom han fortfarande har semester.
Åh kära nån tänk om det inte alls blir bra ??? Äh då får jag sätta in extensions i hela håret för flera tusen istället. GULP !!
SCARY !!!
Tänk om jag blir UGLY !!
Fatta hur lång tid det kommer att ta att få det lika långt igen.......... 10 år minst.

Nä nu är det dags att gå och sova. Ronnie sitter här bredvid i soffan och sover redan.

En tur ut till landet .. .. . .

Publicerad 2007-08-01 23:27:33 i Allmänt

Åkte som sagt ut till Sundby Gård och pratade lite. En otroligt vacker plats och ja jag jobbar gärna extra där i deras festvåning eller vad det nu kan tänkas bli för extra jobb.
Dom skulle iallafall ringa när det behövdes personal.

Åkte till vår park sen där Ronnie var med barnen.
Solen gassade och vi bestämde oss lite spontant att åka ut med båten till Ringsö.Skyndade oss hem och packade ner lite mat och kläder.

Grillade när vi kom fram och tog en tur med fyrhjulingen i skogen. Det finns så mycket blåbär och vi plockade en massa blåbär.
Månz hjälpte till men stoppade nog alla blåbären han hittade i sin mun.
Kian upptäckte att blåbär var super gott och ville att vi skulle plocka dom åt honom. Tills Ronnie gav honom egna kvistar som han själv plockade ifrån.

     

Sen tog Månz och Enzo ett kvällsdopp i det iskalla vattnet.Vi bestämde senare för att åka hem istället för att sova över. Men först stannade vi till lite vid vassen och fiskade. Månz fick en abborre.

Nu sitter jag här och kollar bloggar. Det finns en blogg jag ofta läser och nu har hon klippt sig kort. Åh så snyggt ! Jag vill oxå !!

Vad tror ni om denna frisyr .. .      o jag tjatar o tjatar om denna frisyr hela tiden. Nu får jag skärpa mig..... antingen håller jag tyst och har mitt långa trista hår eller så klipper jag mig helt enkelt.
Så vad ska jag göra ??? :)

Om

Min profilbild

Sandra

☆ Kvinna ☆ Mamma ☆ Nästan fru ( om man nu kan nästan vara en fru) ☆ 3 barn födda -97, -02, -06 ☆ Stora syster ☆ Villa ☆ Shopping galen ☆ Louis Vuitton beroende ☆ Behöver alltid nya skor . . . man kan inte ha för många i garderoben likaså väskor ☆ Prylgalen och är beroende av allt som har ett äpple på sig. Känner mig vilsen utan min iphone. ☆ Född 73 - så nya mottot är 40 är det nya 20. Men nej jag har absolut ingen åldersnoja. ☆ Matgalen ☆ Godis galen ☆ Tårt galen ☆ Sockerberoende ☆ Tränar (periodare) ☆ Värdelös på trädgårdsarbete och inredning, hittar liksom inte den röda tråden. ☆ Älskar att resa, speciellt till Thailand. ☆ Vill du kontakta mig: sandra_105@hotmail.com ☆ Instagram:sandrahos

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela