Just me, my life and my family . . . .

Skånegläntan .. ..

Publicerad 2007-04-25 22:03:30 i Allmänt

Idag gick vi till parken en stund så Kian fick leka lite.
Några duvor flög och satte sig en bit bort då glömde han att han stod upp och knatade iväg. Varför kan han inte gå hela tiden ? Men så fort han kom på sig själv att gå så satte han sig ner och började krypa.
Men han tycker iallafall att det är roligt att krypa omkring i sandlådan.

   

   

Här kommer kalas bilder .. .. . .

Publicerad 2007-04-23 22:17:10 i Allmänt

Men allra först så vill jag idag säga:

ETT JÄTTE STORT GRATTIS TILL MIN STORA KILLE ENZO PÅ HANS 10 ÅRS DAG IDAG ! ! ! !

HIPP HIPP HURRA ! ! ! ! ! FÖR ENZO IDAG ! ! ! !

                 

Kalas ... .. . .. .

Publicerad 2007-04-22 21:09:29 i Allmänt

Idag firade vi Enzo med kalas för familjen. Mormor, Lennart, gammelmormor, Tina, Zandra, morfar och Chan.
Vi åt lite lunch först, pasta sallad med massa gott i och sen fikade vi med tårta och kakor.

Enzo fick ett berg av presenter, kändes nästan som julafton fast alla paket var till honom.
Han fick otroligt snygga kläder av alla. Han kommer att bli så snygg !!!!
Jag tackar till alla ( tack ) för alla fina presenter han fick.
Har suttit nu och rensat i hans garderob och byrå och vikt in alla nya fina kläder.
Av oss fick han 2 spel till DS, gympaskor och en munkjacka. Sen fick han öppna en liten present som var som en liten ledtråd. Det var en nyckel som hängde på ett snyggt band. Vart går den undrade Enzo och vi sa att han skulle gå ut i porten och kolla. Där ute stod hans nya fina gula fyrhjuling.

Men innan allt det här så ringde det på dörren mitt i paket öppningen det var grannen Pia som var skitsur och frågade om det var vår fyrhjul ... ............................ Enzo skriker jag mitt i hennes mening kolla här på dina spel bla bla bla så han inte skulle höra vad hon sa.
Tyvärr så hade nått hänt så den stod och läckte bensin i trapphuset. Så det stank bensin.
Månz smiter ut till Ronnie som håller på att torka upp bensinen och kommer in och säger högt att det står en fyrhjuling där ute. Måååååååånnnzzzzz skriker alla i kör tyyyyyyyyssttttttt ! ! !
Enzo lär ju ha hört det men han visade det inte iallafall.
Så typiskt Månz han kan aldrig hålla en hemlis. Vi hade sagt tidigare när han frågade vad Enzo skulle få att vi skulle ge honom en luftballong. 2 sekunder senare så hör vi  .. .. . ..  Enzooo jag vet va du ska fåå en luftballong så det såå.

Nu har dom båda varsin fyrhjuling så det kan bli lite skoj tror jag. Speciellt när vi flyttat då den står tillgänglig på tomten hela tiden. Då är det bara att sätta sig på och köra. Eller när vi är ute på Ringsö där har dom hela ön att köra på.
Ja jag har nog inte sagt nått om Ringsö men vi kommer köpa tomten. Inget är påskrivet ännu men dom har godtagit budet och Ronnie ska träffa mäklaren i veckan och skriva på alla papper. Roligt va ??!!
Enzo vart överlycklig och sa att alla i min klass har landställen och nu  har vi det oxå vad häääärligt !!
Ja det ska verkligen bli roligt. Nu har man somrarna klara. Fast bygget på större hus kommer nog dröja tills nästa sommar.
Hoppas att Nettan och Omar köper tomten där oxå. Det vore verkligen jätte roligt tycker jag.

Ok .. ..  tillbaka till kalaset .. .. Kian var på sitt allra charmigaste humör idag. Han älskar all uppmärksamhet och var så generös med pussar och kramar till alla. Så rart !!
Han är ju så lugn oxå, gick bara runt och lekte med present snören och var nöjd.

Efter kalaset så hade Månz sin första fotbollsträning med Huddinge IF. Tyvärr så upptäckte vi innan träningen att hans fotbollsskor var alldeles för små. Men vanliga gympa skor gick bra.
Träningen hade iallafall gått bra.

Sitter i soffan nu och slöar och tänker på tårtan som stor i kylen som vill bli uppäten av MIG. Men jag borde inte .. .. .. . men den var ju lite god .. . . . ..

Borde även lägga upp lite bilder från kalaset men jag gör det sen. .. .. . . . .  efter att jag ätit upp tårtan tror jag :)

Bowling kalas ... .. .. ..

Publicerad 2007-04-21 20:00:50 i Allmänt

Nyss hemkommen och är super trött.

Vi lämnade Kian hemma hos mormor för att han inte skulle krypa runt bland käglor och klot. Mormor var överlycklig för nu kunde hon äntligen få använda hennes gamla vagn från typ 40 talet eller nått.

Iallafall så begav vi oss andra till Heron City där Enzo skulle ha bowling kalas. Han hade bara bjudit hans bästa kompisar men 2 kunde inte komma. Men Sina, Jonas, Klara och Amanda kom.
Dom hade jätte roligt och Amanda vann bowlingen. Enzo som legat sist under hela spelet tog igen på sista spelet då han fick 2 strikar i rad så han hamnade på en andra plats.

Efter bowlingen blev dom serverade hamburger tallrik på O´learys som ligger i anslutning till bowlingen. Där fick dom äta och kolla på tecknad film.
Efter maten kom tårtan och lite present öppning.

När alla var mätta och belåtna så hade vi 30 minuter över så då laddade vi ett spelkort och dom fick spela lite i spelhallen. Sen fick dom hoppa lite i ett hopp slott eller slott det var en haj som man fick hoppa i.

Enzo tyckte iallafall att det var ett lyckat kalas och var jätte trött i bilen på väg hem.

Hämtade Kian som haft det jätte bra med mormor. Dom hade gått till parken och Kian hade varit så nöjd i den antika vagnen. Synd att jag inte har ett foto på när han sitter i vagnen.

Ska snart lägga in lite bilder från kalaset. Måste bara städa lite inför i morgon då det blir mer kalas.

     

Dagis .. .. ..

Publicerad 2007-04-20 20:50:50 i Allmänt

Jaha så idag fick vi plats på en förskola i Huddinge. Inte vårt förstahands val men dock nära ändå. Vista förskola heter den.
Har även en kompis Jenny som har sina 3 killar där. Hon gillar det jätte mycket.
Har kollat på hitta.se och det är 2,2 km från vårt hus så det är ju ok. Vista skolan ligger i anslutning så det är ju bra när Månz börjar nästa år.
Men det känns vemodigt och tråkigt att lämna Månz dagis. Alla fröknarna .... kommer sakna dom en massa.
Berättade för Månz att han ska byta dagis och börja samtidigt med Kian på ett nytt. Han tog det bra och sa att det skulle bli kul.
Men då är alltså hans sista dag på dagis om bara några veckor. Jag har begärt ledighet från första veckan i juli och dagis öppnar igen nån gång i augusti. O det är ju dumt att betala för hela sommaren och sen gå bara en vecka innan han börjar på det andra dagiset.
Måste hitta på något bra till fröknarna, har ni bra present förslag så låt mig höra. .. .. . . .

Kusin Wigor är hemma .. .. .

Publicerad 2007-04-19 22:47:10 i Allmänt

För någon vecka sen kom Sofie och Wigor hem från thailand. När vi kom hem från thailand så åkte dom ner. Så typiskt !!

Men nu så är dom iallafall hemma och idag åkte vi hem till dom. Spännande, sist vi såg Wigor var i november en snabbis och då var han bara ytte pytte bebis.

Kian som är så PÅ varje gång han möter en person i samma storlek skrämde ju slag på stackars Wigor. Kian ville ju grabba tag med sina nyp fingrar och kramas och pussas med den dreggliga öppna pussmunnen.
Såg ju dock väldigt rart ut.
Men Kian var jätte söt mot Wigor, la sig på golvet för att kunna kika upp i Wigors ansikte. Ställde sig nära och tittade med snett huvud mot Wigor. Wigor var inte lika glad över Kians besök och började gråta lite varje gång han kom nära. Men så fort han var i Sofies famn så vart han kaxig och började snacka. Han e så söööt !!!
Snart är det inte alls så stor skillnad på dom, båda två är ju födda 06.

       Kusinerna !!

Gap, skrik och bråk .. .. .. ..

Publicerad 2007-04-18 22:16:28 i Allmänt

Åhhh dessa fighter mellan Månz och Enzo kan vara så tröttsamma. Idag kände jag för att bara ta min jacka och kliva ut genom dörren. Jag undrar vad dom hade gjort då .. .. ..
Ibland är dom så rara och söta men sen så helt plötsligt så retas dom och slåss. Det slutar alltid med att nån gråter oftast Månz eftersom han är minst.
Men han är oftast den som retas mest och Enzo blir vansinnig och hoppar på Månz. Hur många gånger ska jag säga att dom inte får slåss ??

Både Månz och Enzo har fruktasnvärda humör. Från vem kan dom ha fått det ?? Jag har väl inga konstiga humör svägningar *harkel*
Nä men allvarligt. Enzo har blivit kaxig och svarar emot ....... tex om jag ber han göra nått  så svarar han nä det tänker jag inte, nä det vill jag inte eller varför det. Det gör mig jätte irriterad. SÄger till igen nä då sätter han sig med armarna i kors o säger nä det tänker jag inte. Jag tänder direkt och blir ju skogtokig. Vad ska man göra ??

Månz då ja han kan bli så tjurig på 2 sekunder. Han kan berätta något o så säger han tex eller hur efteråt och jag svarar. Ja men då kanske jag svarar helt fel o då rusar han ut ut rummet skriker att jag är världens dummaste och är jätte arg.
Ibland gör han saker och jag säger till han att sluta tex vid mat bordet han är överallt men inte på sin stol och äter. 20 gånger säger jag åt han att sitta vid bordet tillslut måste jag skrika SÄTT DIG PÅ STOLEN !!! Ja då sätter han sig på stolen. Varför inte bara göra det på direkten. Alltid måste man bli skit sur och arg för att dom båda ska förstå. Spelar ingen roll hur pedagogisk jag försöker vara det slutar ändå alltid med en massa skrik.
Det är så otroligt onödigt att bli så arg varje gång. Det är påfrestande och tråkigt för alla parter.
Men det är så här det är helt enkelt och det är bara jag som kan göra något åt det.
Men tänk om man kunde få en stand in mamma och bara ta en paus på okänd ort. Komma tillbaka glad och utvilad.
Eller vad ska man göra gå en kurs i hur man blir en bra mamma utan bråk och skrik ??

Nä gonatt säger jag och hoppas på en bättre dag imorgon .. .. .. .. .

Drottningholms slott .. .. ...

Publicerad 2007-04-16 21:53:31 i Allmänt

Innan vi skulle hämta Enzo i skolan så hade jag lite tid över innan kl var två. Jag hämtar alltid Enzo klockan två för att hinna tillbaks till stan till tre då Månz ska hämtas.

Åkte till Drottningholmsslott och tog en promenad i slotts parken. Har inte varit där på flera år trotts att jag åker förbi där i stort sett dagligen.
Enormt stort och det finns en massa bra ytor att ha framtida utflykter på. Jätte härlig park att promenera i och jätte fint. Hit måste jag åka fler gånger, det får jag inte glömma bort. Oftast så glömmer man bort sånna här ställen när man står där och inte har nått att göra eller inte kommer på bra ställen att åka till.
Egentligen så finns det ju massor av fina "smultron ställen" här i stockholm som man missar.
Nu var "Barock trädgården" den heter så själva parken bakom slottet  inte så grön eftersom det inte är sommar. Alla buskar var nerklippta men annars när man går där så känns det som att gå i en labyrint för att buskarna är så höga och täta.
Jag promenerade även upp till Kina slott där fanns även en liten servering där man kunde ta sig en fika. Jätte mysigt!!


Vi satte oss längs kajen och tittade på fåglarna och åt lite mellanmål.

   

På sjön där allt kan hända .. .. . . ..

Publicerad 2007-04-15 20:43:25 i Allmänt

När vi kom hem från parken så ringde Teden från den andra båten och sa att motorn brann. Så Ronnie skynda iväg och tog Månz med sig. Eftersom det var kallt igår på sjön så packade jag ner Månz täckjacka oxå ifall att .. .. ..

Dom fick bogsera den andra båten och under tiden så kunde Månz stå och fiska lite.

 

Men när dom la till vid marinan så gick Månz upp på betongbryggan bredvid för att fiska lite till. Och vad tror ni händer då.
Han trillar i rakt ner i det iskalla vattnet !!! Vilken tur att han fortfarande hade sin flytväst på sig. Ronnie var på väg i men såg att han klarade sig och flöt så Månz kunde simma den korta biten till båten så han och Alex kunde dra upp honom.
Stackars mammas lilla plutt !!!! Vilken tur att inte jag var med jag hade väl blivit helt hysterisk eller nått.
Men fort av med alla kläderna och som tur va hade jag ju tagit med täckjackan så den värmde ju lite iallafall.

När dom kom hem så brast Månz ut i gråt och berättade vad som hänt. Så jag fyllde snabbt badkaret med varmt vatten så han fick ligga där och värma sig lite.
Han berättade att det kändes jätte läskigt och kallt, tror jag det ... .. .. .

En dag i parken .. .. .

Publicerad 2007-04-15 16:39:33 i Allmänt

Jag och barnen tog en promenad ner till Drakenbergsparken. Parken var full med folk och hela gräsmattan upptagen av sol törstande människor. Går man ner till tanto och ser gräsmattan full med folk ja då vet man att sommaren är här.
Vi får oxå packa ner matsäcken och bege oss till tanto nån dag och ha en mysig picknick. Idag hade vi bara pannkakor, bullar och jordgubbar med oss. Inte så illa det heller.

 Månz gör ett sk. knä vik enligt honom.
    (månz har inte gjort sig illa på fingret, han vill bara visa att jordgubbsklet kan se ut som blod )
 

En smak av sommaren ... ...

Publicerad 2007-04-14 22:12:39 i Allmänt

När vi vaknade idag var det  fint väder och solsken. Vi hade bokat tid med en mäklare idag för att åka och kolla på en tomt. Tomten ligger på Ringsö. Ringsö är en ö som ligger utanför Selaön som ligger utanför Mariefred.
Av det vi sett av ön så verkar den kanon att vara på om sommrarna. Vatten åt alla håll och kanter precis som vi vill ha det. Speciellt Ronnie då som älskar att fiska.
Det som oxå är kanon är att det är båt väg hela vägen så vi kan ta båten istället. Båtresan tar ca 20-30 min och bil resan ligger på 1,5 timme.

Så vi packade matsäck m.m och tog såklart båten. Härligt !!
image233

Fast det är ju kyligare på sjön så vi satt i nere i ruffen och värmde oss istället. Men så fort vi stod stilla och la oss i en vik så var det stekande värme.

Vi mötte upp Teden som oxå var ute på sjön. Han ville oxå följa med till tomten eftersom vi isåfall kommer dela på den.
På Selaön stod Jeanette och Omar och väntade på oss eftersom dom oxå ville kolla in en tomt. Så vi hämtade upp dom oxå.

Vilken underbar ö, nu är det visserligen tidigt på året fortfarande men så lugn och ro fylld. Man får inte köra bil på ön utan fyrhjuling och flakmoppe får man köra. Hur mysigt som helst.
Först klev vi iland på norra sidan av ön. Helt ok men när vi åkte över till den södra sidan så var det bara WOW !!! Vilken skillnad, inte lika bergigt utan mer platt land och soligt.
Bara några hundra meter från bryggan låg den första tomten, den vi är intresserade av. När man stod på tomten så har man viss sjö utsikt och utsikt över hela nedre delen av ön. Tomten ligger i anslutning till en stor allmänning där det fanns en stor fotbollsplan och resten är en stor äng.
På tomten idag står 2 st små friggebodar och ett förråd. Så innan man bygger större så finns det iallafall ett litet hus att sova i.
Dom andra två tomterna var bara ett stenkast från denna och var väldigt bra dom oxå. Nu står det ju en massa träd där så det är svårt att se hur det kan bli. Men visst hel klart super bra.

Ingen av oss har direkt tagit ett beslut men det är helt klart intressant. Här kan jag absolut tänka mig att tillbringa sommrarna med barnen. O roligt om Jeanette och Omar oxå bestämmer sig för en tomt. Vi kan ha stora familje träffar på ön nu. (Jeanette är Ronnies syrra för er som inte vet).

Båt resan tillbaka hem var lite kyligare men vi la oss i en mysig vik och åt lite mat. Månz och Ronnie kastade lite med sina spön. 

          
  Här sitter vi i ruffen och värmer oss.

 Utsikt från tomten.

image240

 Så här såg det ut när vi åkte hem .. ..
 Kapten MånzFredag den 13:e ... ..

Publicerad 2007-04-13 18:51:20 i Allmänt

Ingen otur än så länge. Har ni haft otur idag ?

Åkte ut till garaget i morse efter att jag lämnat Månz på dagis. Bar in alla kartonger medans Kian sov kvar i bilen. Sen ut till Ikea. Hade velat köpa en massa fint men hörde Ronnies röst i huvudet att INTE SLÖSA !!!!! och inte lägga ner pengar på balkongen eftersom vi inte kommer bo här så länge.
Så det blev inte så mycket. Men två tråkiga vita kuddar till soffan, en stor tillbringare, lite annat smått o gott.

     Inte så himla stylish men som den såg ut innan så är det en klar förbättring. Nu kan man iallafall sitta och ha lite mysigt. Jag måste skaffa häng krokar att borra upp i taket .. ..  får inte glömma att fixa det.

Kommer att stanna hemma ikväll. Dels för att jag känner mig så förkyld inget kul att stå och snörvla på en fest. Sen är det inte roligt att gå dit själv, Ronnie har ju inte kommit hem än heller. O jag som hade köpt så fina kläder att ha på mig idag. Men men det kommer väl andra tillfällen.

Nä go kväll på er alla, nu åker mys dressen på, godis skålen fram och popcornen som poppar för fullt i kastrullen .. .. .. .. ..

Kom på en sak ...

Publicerad 2007-04-12 23:13:18 i Allmänt

KIan har fått plats på dagis i augusti. Fast denna plats är på Månz förskola här i stan. Tackade ja till platsen men står fortfarande kvar i kön i Huddinge. För tänk om det inte finns 2 platser i Huddinge då är det bättre att dom får gå kvar här i stan.
I maj ska jag förhoppningsvis få svar från Huddinge kommun om det finns några platser lediga till hösten. Sen vet man ju inte heller på vilken förskola vi fått en ev plats. Tyvärr så finns det bara en som jag kan tänka mig som ligger oss närmast.

Om vi skulle få en plats i huddinge så är det ju såklart jätte bra men så otroligt tråkigt. Månz dagis är nog det bästa dagiset som finns. Det ska bli så sorgligt den dagen han måste sluta där. Personalen är ju helt underbar !!

( ja alla "dagis" fröknar a.k.a Linda jag vet att det inte heter dagis utan Föööör skola )

Och om Kian börjar här i stan så får han gå med sin söta lilla kompis Isabella som kommer börja samtidigt.

Ja vi får väl se i maj hur det kommer att se ut för barnen i höst.

Fortfarande förkyld o mer städning ......

Publicerad 2007-04-12 22:03:29 i Allmänt

Vaknade med ännu mer nästäppa men det har släppt i öronen iallafall. Jätte skönt att  kunna höra ordenligt när man pratar med folk.

Idag har jag varit i garaget i Orminge och hämtat en liten träsoffa till balkongen och ett litet bord. Soffan var ju tänkt att vi skulle ha i huset så då gör det ju inget att den nu får stå på vår balkong tills vidare.

Eftersom Ronnie inte är hemma så har Månz åter igen fått agera min bärhjälp och hjälpreda. Stackars lilla pojke !!  Som sagt så åkte vi till garaget och sen intog vi en middag i bilen med massa Mcdonalds mat. Tillbaka hem o jag fick gå i omgångar eftersom det var tungt att bära både soffa och bord samtidigt. Månz fick dra vagnen.
Först upp med bordet ................
När jag ändå skulle ner bar jag med mig en kartong med ytterkläder och stoppade i bilen som ska ut till garaget imorgon.
Sen upp igen med soffan.
Sen ner igen med en till kartong och in i bilen med kartongen, sätta KIan i hans stol, hjälpa Månz med bilbältet, fälla ihop vagnen och in med vagnen i bilen. Pust !! Nu är jag svettig vill jag lova !!

Hade parkerat i vändzonen så jag var tvungen att parkera bilen i garaget.

Väl hemma så ville jag ju montera upp soffan på en gång. Jag tror det tog mig en timme om inte mer att skruva ihop den eländiga soffan. Kian som kröp omkring under och över alla delar så dom rasade gjorde inte saken bättre. Men tillslut så fick jag ihop den och den blev ju jätte fin.
Men när den stod där på balkongen så kände jag att jag ville rensa lite till så jag grabbade tag i min hjälpreda och frågade om han orkade hjälpa till lite mer. Såklart han pallade han e ju grabb !!!
Så vi ner med gasolgrillen, det gamla balkongbordet i vitt plast, ett elektriskt fotbad och lite andra saker och så Kian såklart i hans vagn ner i källaren. Stuvade in allt så gott jag kunde. Måste nog ta en bild så ni får se hur proppfullt det är. Jag hoppas ingen behöver nått från källaren för tyvärr det går inte komma in där längre.

Imorgon blir en fullspäckad dag måste:

* Åka till garaget och lämna kartongerna som står i bilen
* Vill gärna åka till IKEA och köpa 2 färg glada kuddar till soffan, något grönt till dom tomma krukorna och vaserna, nått annat somrigt kanske finns på Ikea som passar till balkongen.
Skulle även vilja ha sånna där trä persienner i bambu som finns på ikea (hur billigt som helst). Fast det kanske är onödigt att fixa till balkongen för mycket, vi flyttar ju efter sommaren. Fast det är ju billiga saker ........
* Måste köpa strumpbyxor (svarta) på HM
* Hitta en top till min kjol så jag kan ha den imorgon.

Sen på kvällen ska barnen vara hos mormor en stund. Egentligen så var det menat att dom skulle sova där och att jag och Ronnie skulle gå på fest tillsammans hos Jenny och Benny.
Men Ronnie är ju inte tillbaka förrns fredag natt och jag är ju såååå förkyld. Helst vill jag hoppa allt och bara vara hemma. Men nu ska jag iallafall gå dit i 2 timmar och sen hämta barnen och åka hem.
Så typiskt ....  det hade varit kul att få gå på fest tillsammans men så kom en bil och en förkylning emmellan.

Gonatt !!

Ska försöka fota lite mer så det kommer lite nya bilder.

Storstädning och förkylning ....

Publicerad 2007-04-11 21:29:44 i Allmänt

Har i två dagar kännt mig helt sänkt. Har druckit enchinagard varje timme för att förhindra den här förkylningen.
Men lika bra att inse att jag ÄR förkyld redan, finns inget att stoppa. BLÄÄÄÄ  Förkylningen har satt sig i öronen liksom så jag hör ju knappt någonting. Jätte jobbigt när jag är på dagis och pratar med fröknarna. Men rätt så skönt här hemma  ...... ... .. ..

Äntligen är det fina vår vädret tillbaka och efter att ha legat och vilat en hel dag så kände jag att jag måste göra något.
Mutade Månz lite och vi började med stor rensning på balkongen. Vi har inglasad balkong och har i princip kastat ut allt skit där som vi inte behöver eller använder.
Månz var så duktig och hjälpte till att bära. Det här fanns på balkongen som vi bar ner till källaren ....... plast gran, julpynt, en hockey trunk full med skridskor och klubbor, en till stor väska med massa kläder, 4 pappkassar med urväxta Månz o Enzo kläder, tre hjuling, en stor balansboll, en blå ikea kasse med ??????, en annan ikea kasse med ???? och en tom bensin dunk, liggdelen till vagnen, alla våra resväskor o sen kommer jag inte på mer saker.
Så nu är balkongen nästan helt tom ja lite prylar som jag inte vet vad jag ska göra av dom finns kvar som tex en gasol grill (man får ju inte ens grilla på balkongen). Måste sälja den eller nått.
Vårt källarförråd är nu så fullt att man knappt kan öppna det. Det borde oxå rensas på grejer, det mesta borde slängas tror jag.

Men nu är balkongen skinande ren. Fönstrena är så rena så det ser ut som det inte finns några. Allt är putsat och rent. Underbart !!!!

Passade på att ta upp lite kartonger från källaren som nu är fyllda med alla våra vinterkläder, mössor och skor. Så nu får det inte bli kallt för då har vi inga varma kläder.
Även klädkammaren fick sig en omgång så nu kan man helt plötsligt se golvet där inne. Alltså kan man ha så mycket saker som vi har undrar jag ???? !!!!
Vi har saker överallt och det tar inte slut heller. Ska bli skönt när vi får huset och lite större ytor och ett garage där man kan stuva undan allt som man inte använder. Som alla dessa säsongsprylar.

Åh så trist detta inlägg blev, bara massa pladder.

Nu ska jag kurera mig med en kopp te med massa honung i och så lite enchinagard såklart .. .. ...

Tråk dag......

Publicerad 2007-04-09 10:51:44 i Allmänt

Ja idag annandag påsk känns som en riktig tråk dag. Har städat och dammat och ute har det snöat. Det vackra vår vädret är som bortblåst.

Igår var vi hemma hos Linda och Johan. Linda fyllde ju år så Jeanette, Omar, Hugo och Lasse kom dit. Johan stod vid grillen och barnen sprang omkring och lekte. Förrutom Enzo som inte kan slita sig från sitt DS spel och sin MP3 spelare.
Vå åt jätte god mat  och hade väldigt trevligt. Stannade tills kvällen.
När vi kom hem så åkte Enzo ut till Ekerö.

Så vad ska man hitta på idag då??
Ronnie for iväg till garaget för att fixa det sista med den andra båten och med vattenskotern.

Vad gör ni en sån här tråk dag ??

Påskafton ..........

Publicerad 2007-04-07 10:10:46 i Allmänt


När vi vaknade i morse kom vi på att vi glömt att gömma äggen till barnen så det var bara att rusa upp innan barnen vaknade.
Vi skrev varsin lapp med en lite gåta som dom skulle försöka lösa.

Kian
Här kan det pipa och låta, men här kan man oxå gosa fast mest leka....................

Månz
Här är det kallt som pingvinerna gillar .........

Enzo
Här får du hjälp emot kyla och blåst ................

Var dom svåra ?? Det tog ett tag innan dom kunde lösa dom. Månz kom på det när han tillslut öppnade frysen och sa att här är det ju kallt. Sen öppnade han kylen och där låg ägget.
Månz hjälpte även Kian och sa att det borde ju ligga där han leker eftersom det kan pipa där. O ja där låg ägget.
Enzo hade lite svårigheter med att hitta. Han letade på hyllan bland mössor och vantar där ägget låg. Men han är KILLE och lyfter inte på sakerna för att se vad som finns under. Tillslut så gick han igenom den igen efter att ha gått igenom strumpor, byxor, jackor och sen mössor. Då hittade han det.

Kian blev super glad för sitt ägg och var helt till sig. Roligt att se.
Både Månz och Enzo jublade högt oxå över sina ägg.

   


   

 

Vi målade oxå ägg nu på morgonen. Månz tröttnade redan efter ett ägg medans jag och Enzo fortsatte....... jag fortsatte längst. Kan sitta och måla ägg hela dagen.

 Våra fina ägg !!

Nu ska jag göra iordning mig och barnen och gå ut på stan lite innan Ronnie kommer. Han är och fixar med båten, den ska sjösättas.
Sen ska jag fixa vår lilla påskmiddag.

HA EN TREVLIG DAG !!

En annan sak ....... Kian har ingen feber längre bara snorig.

På dagen åkte vi in till stan och kolla lite. Alla affärer hade öppet. Jag minns när jag var yngre då var allt stängt typ hela påsk helgen.

Åt "påsk middag" som bestod av köttbullar, prinskorvar, ägghalvor m fyllning, lax i folie, potatis och romsås (till firren), ost och kex. Enzo åt 15 köttbullar och 5 prinskorvar !!!!!!!!!!!!!! Helt otroligt !!

Nu sitter jag och Ronnie framför varsin dator och bara slappar. Snart åker godis skålen fram känner jag. Ska bara lägga Kian först.
Idag har han fått smaka skumbanan och han ääääälskar det !! Ja vem gillar inte godis liksom ..................

Go kväll och hoppas att ni haft en trevlig dag !!

Låååång fredag .....

Publicerad 2007-04-06 19:11:22 i Allmänt

Ronnie var tvungen att jobba lite och fixa lite på dagen. Enzos lilla syster Daniela kom hit en stund och lekte. Enzo fick full stå hej med att ta hand om alla syskon. Men jag tror att han gillade att ha dom allihopa samlade.
Månz hade jätte kul. Han och Daniela låg och killade varandra under armar och fötter tills dom tjöt av skratt.

Idag är det verkligen en lång fredag. Solen skiner fast klockan är 7 på kvällen. Helt underbart fast det är iskalla vindar så man blir lurad när man tittar ut genom fönstret. Igår natt var det storm så fönstrena skallra.

Har varit och handlat penslar så vi kan måla våra ägg. Har lovat att vi ska göra det idag så vi gör väl det så fort Kian har gått och lagt sig. Han får tyvärr inte vara med. Han fick sitta med ett ägg i handen men det åkte i golvet efter 5 sekunder. Tur att det var hårdkokt !!
Så ingen Kian vid vårat "ägg målar bord".

Han är fortfarande sjuk förresten. Jätte snorig och lite febrig. Jätte tråkigt !!

Men en rolig sak är att jag äntligen kan fota med vår kamera och inte behöver fota med mobilen. Jag har nämligen rensat i ett av skåpen över kylen. Det var på tiden ..... .... Två stora pappkassar med skräp vart det när jag var klar med skåpet. O då har jag ett skåp kvar med ännu mer skit att rensa.

GLAD PÅSK !!!!

Publicerad 2007-04-05 16:45:08 i Allmänt

Skärtorsdag

Vi har bestämt oss för att göra ingenting den här påsken. Eller posten som Månz säger :)
Ska bli skönt med bara lite lugn och ro och bara slappa med en massa godis.
Denna påsk blir lite annorlunda för Enzo eftersom han har sitt godis förbud. Han har inte käkat godis sen i januari. Så himla duktig !! Jag klarar inte ens att hålla upp 1 dag.

Igår var mamma (mormor) här och lämnade påskägg till barnen. Månz goda "haribo" ägg låg där i köket och suktade mig hela kvällen. Alla mina favotit godisar i ett o samma ägg. Hade lust att öppna det och smyg ta, men så kan man ju inte göra som mamma.
När är det man får öppna sina påskägg egentligen ?? Är det på påskafton ? Ja i vilket fall som helst ska jag försöka muta Månz att kanske byta något från hans ägg mot tex något annat gott. Det får man väl göra ?? :) Har laddat upp godisksåpet med olika godsaker.
Jag som ska försöka hålla diet. ... .... .. ..  ja du lycka till !!!!

Idag har jag fixat barnens "ägg", blir inte bara godis utan en hel del annat. Enzo får en mp3 spelare bla. eftersom han är så duktig.

 Månz har haft påsk pyssel på dagis. Den är ursöt tycker jag !!!

Kian har blivit sjuk igen !!!! Varför kan han inte få vara frisk ??
Han vaknade med en igentäppt näsa och alldeles varm. Hann han få vara frisk en vecka eller ?? Typiskt att det är helg nu, vill ju ringa läkaren som han hade sist som var så bra.

Hoppas att han inte blir dåligare nu när det är lång helg, vill ju kunna göra nått roligt med barnen nu när det finns tid. Fast det är iskallt ute och blåser så man nästan flyger iväg. Så det kanske är meningen att vi bara ska dega här hemma med en stor påse godis, måla lite ägg och jäsa framför tv:n. Vad tror ni ??

Ikväll kommer pappa (morfar) och Chan och ska lämna påskägg till barnen. Trevligt !!

 Kian äter Chans hembakta sockerkaka. Det är ett Malaysiskt recept och det var den godaste sockerkaka jag ätit måste jag få säga. Kian älskade den oxå.

Men just det på söndag fyller Linda år och då ska vi dit. Va i Farsta idag och köpte en liten present. Jag köpte en jätte fin ....................................................................................................... ( ha ha trodde du va, Linda att jag skulle skriva det här ).

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA !!!!!!

Update :  På kvällen sprang alla ungarna i huset och ringde på dörrarna utklädda till påskkärringar och påskgubbar. Är inte alls så förtjust i att barnen gör så utan tycker att det är rent tiggeri. Men men Månz ville ju självklart följa med så vad gör man......

 Här sitter han iallafall vår "Påsk gubbe"

Lite senare på kvällen så begravde vi vår kampfisk " Nemo" som tyvärr dog igår. Vi begravde fisken i vår rabatt utanför porten. Hoppas ingen gräver upp honom och hittar den lilla fisken som vi lagt i en liten kartong.
Lite trist tyckte jag faktiskt att det var när jag såg att fisken slutade andas. Den hade varit dålig ett tag så det var lite väntat. Men igår la sig fisken bredvid en stor sten och dog. Stackars stackars fisk !!!
Månz reagerade inte direkt på att fisken var död utan frågade helt glatt om vi nu inte kunde köpa en "hampel" som äter sånna där pluppar som Zandra hadde.  Hamster heter det Månz. Ja men han vill nu ha en liten hamster iallafall och har sagt till hela dagis att han ska få en. Jo tjena !!!

Vila i frid lilla fisk i din fisk himmel uppe vid molnen !!!!

Shopping och ler duve skytte ...........

Publicerad 2007-04-01 20:20:59 i Allmänt

Idag tog vi en lunch på Hard Rock med  Camilla, Jonny, Fabian och Nike. Åt en massa gott och onyttigt ;)

Efter lunchen åkte alla killarna iväg för att skjuta på bana. Ronnie har tagit jägar licens nämligen. Månz och Fabian skulle få skjuta luftgevär.

Vi tjejer och Kian såklart tog en shopping runda på stan. Såklart så köpte vi skor !!!!! Jätte snygga sådana oxå.
Eftersom Ronnie hade gett Kian typ en hel milkshake så kom snart en stinkande odör från vagnen. Hade ingen blöja kvar  :( så jag fick "tigga" en på stan.
In på närmsta toalett och vad ser jag.......... det är bajs ALL OVER HIM !!! Det var bara att sätta han under kranen. Som tur va har jag en tunnare åkpåse i vagnen så han kunde sitta i den barbent. In i närmsta butik och köpa strumpor och byxor.

Månz hade iallafall haft jätte roligt idag och fått in några träffar på skjutningen idag. Så nu kom han hem och packade en liten väska och ska följa med Fabian och Nike till Torö där deras farfar bor. Han ska sova där !! Åh hoppas han inte vaknar inatt o saknar sin mamma och pappa. Han som kommer in varje natt till oss och sover i vår säng.

 "Jägarn"

Ny frilla .......

Publicerad 2007-04-01 20:02:53 i Allmänt

Inte jag alltså ........ det är jag för feg för.
Men Kian är nyklippt eller ny trimmad eller vad man ska kalla det. I morse tog jag maskinen och kapade en del men han blev ju sååååå söt !!
Han ser så mycket större ut. Ändå så var det inte speciellt mycket hår som klipptes.

image240

Här är han iallafall. Han ser ut som en militär i sin frilla. Men det ser ut så bara för att uppepå huvudet är där allt hår är ..... där är håret jätte tjockt.

När vi ändå är inne på KIAN så ska jag bara säga att han går INTE ! Nu är det som om han inte alls har gått. Han vägrar att gå. Ställer man honom upp så sätter han sig direkt eller så blir benen som gelé.
Fast när jag vänder mig om ....... vad tror ni han gör då ??? Jo står och ja går ett par steg. Jäkla bus unge !!!

Samma sak igår så var vi hos farmor och faster LInda var där. Ville ju visa dom hur duktig Kian är som kan gå. Eller hur ........ Hela kroppen blev som gelé på honom och han stod inte ens upp.
Men men det kommer så småningom och då önskar jag att han nån gång kunde vara stilla säkert.

Om

Min profilbild

Sandra

☆ Kvinna ☆ Mamma ☆ Nästan fru ( om man nu kan nästan vara en fru) ☆ 3 barn födda -97, -02, -06 ☆ Stora syster ☆ Villa ☆ Shopping galen ☆ Louis Vuitton beroende ☆ Behöver alltid nya skor . . . man kan inte ha för många i garderoben likaså väskor ☆ Prylgalen och är beroende av allt som har ett äpple på sig. Känner mig vilsen utan min iphone. ☆ Född 73 - så nya mottot är 40 är det nya 20. Men nej jag har absolut ingen åldersnoja. ☆ Matgalen ☆ Godis galen ☆ Tårt galen ☆ Sockerberoende ☆ Tränar (periodare) ☆ Värdelös på trädgårdsarbete och inredning, hittar liksom inte den röda tråden. ☆ Älskar att resa, speciellt till Thailand. ☆ Vill du kontakta mig: sandra_105@hotmail.com ☆ Instagram:sandrahos

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela