Just me, my life and my family . . . .

10 1/2 månad ......

Publicerad 2006-11-24 15:25:24 i Allmänt

Var på 10 månaders kollen och fick träffa läkaren. Fick skäll av läkaren (har aldrig gillat henne) för att jag inte haft med mig AD dropparna till Kian när vi var i Thailand. O varför köpte du inga där??!!!! Jag trodde inte att det fanns i Thailand sa jag. Hm ...... sa hon då och tittade på mig under hennes glasögon.
Sen vart hon arg för att Kian inte vaccinerades innan vi åkte till Thailand. Men jag talade med flera både på BVC och vaccinationskliniker om det och dom vaccinerar inte barn under 1 år. Då säger dom fel sa läkaren. Och undrade hur jag ens kunde åka till thailand med ett ovaccinerat barn. Vill du att han ska bli sjuk frågade hon. Jag bara stirra på henne o frågade hur hon kunde fråga nått så dumt!!! Då fnös hon bara....

Men allt var bra med Kian, något smalare har han blivit o gått i vikt sen vi var i Thailand hos läkaren där.

Vikt: 9940 g
Längd: 75 cm
Hatt mått : 47 cm

42540-137 

Hittade lite bilder ....

Publicerad 2006-11-24 14:40:27 i Allmänt

i min telefon från Thailand ..
 Åhh lilla söta vovven som alltid kom till grinden och sa hej. Vi brukade mata den och 2 hundar till från hans gäng.

       

  "naken fisen" 

Får man säga att man behöver en paus......

Publicerad 2006-11-17 10:29:17 i Allmänt

Har verkligen längtat efter att få komma hem och lämna barnen i skola och på dagis. Månz har ju verkligen behövt att komma ifrån och få leka och göra sig av med all sin energi.
Jag skulle verkligen behöva att få göra lite saker som jag vill göra som tex, träna m.m.

Vad händer ........... sjukdom!!! Är det inte typiskt.

Känner att mitt tålamod börjar tryta lite .......  jag behöver en paus. Ta ett bad i ensamhet, gå på stan och bara glo, sitta hos frisören ja bara nånting.

Längtar..................................

Nä nu ska jag iväg, tar barnen med till nått roligt köpcentrum, mutar med leksaksaffären så kan jag få köpa nått roligt.

Har sålt halva garderoben på tradera (smittad av mina AFF vänner) så nu kan jag köpa nytt.

Igår var jag på...

Publicerad 2006-11-17 10:19:21 i Allmänt

utvecklingssamtal i Enzos skola. Vet ju att han är jätte duktig men igår sa hans fröken Marianne även att han är så duktig.
Matten - inga problem, ligger lite före o kan göra uträkningar som är mer avancerade. Kunde träna lite mer på minus.
Svenska - oxå jätte duktig men slarvar ibland när han skriver. Vet inte riktigt vart man sätter punkt. Måste öva på att skriva fint och inte slarva. Punkt o storbokstav. Men läser jätte bra (läsförståelse).

Vad var det mer då .......

Idrott - har blivit mycket bättre i idrotten och vill delta er än förra året. Det som var lite tråkigt just nu var att dom fick dansa "cowboy dans" (line dance) tyckte Enzo.

Slöjd - Enzo har syslöjd nu och det gillade han och det gick bra för honom där oxå. Just det får inte glöma att ge han en helvit t-shirt som han ska brodera på !!

I det stora hela så har Enzo det väldigt lätt för sig i skolan, han är duktig i det mesta. Skryt skryt!!!!

BRA!!!!!!

/stolt mamma

Kian kan krypa !!!

Publicerad 2006-11-16 09:59:48 i Allmänt

Ja äntligen kanske man ska säga så kryper han. Under hela vistelsen i Thailand så stod han i kryp position men inget hände.
Dagen innan vi åkte hem så tog han de första krypstegen ........Jippie!!!  Man även märkte på Kian att han typ kände Äntligen han oxå.

Så nu kryper han omkring här hemma och hittar på en massa bus. Man får verkligen se upp med vad som ligger på golvet eller vad som står framme på bordet. Han river ner allt!
Paradiset är att få vara i Enzos och Månz rum, där finns ALLT!!!! Men man måste ha sten koll eftersom de har en massa småleksaker överallt.
Men jag får ju alldeles ont i kroppen av alla små olyckor som händer. Klämt fingrarna i kökslådorna, slagit både mun och ögonbryn i bordskanten.... m.m.

När Ronnie kommer hem från jobbet och står i hallen och säger hej blir Kian jätte glad och försöker krypa så fort han kan fram till honom. Det är så otroligt sött!!42540-132


Lite blandade bilder från Thailand....

Publicerad 2006-11-11 22:29:13 i Allmänt

        

        Hotell poolen på Baan Karonburi

      

    Land & Houses pool, här var vi i stort sett varje dag o badade

  Vår snygga rosa bil

    Månz på Phuket Zoo

  "Sista natten med gänget " här sitter vi på Buffalo Steakhouse i Karon

Borta bra men hemma bäst......

Publicerad 2006-11-10 16:22:19 i Allmänt

I tisdags morse kom vi hem till ett kallt och grått sverige. Brrrrr........
Flygresan gick jätte bra även denna gång. Fick även se Bangkoks nya flygplats. Ingen höjdare direkt. Men klart mycket finare än den förra.

Dom sista dagarna i phuket försökte vi göra till dom bästa dagarna. Lördagen - hela dagen tillbringade vi på Kata beach. Helt underbart !!! Lite skillnad mot när vi kom till thailand så var det inga vågor alls nu.
Det är nått speciellt med havet........ man känner sig typ hel när man står där och ser ut över havet .......det blåser lite och doften av salt............ljudet av vågorna.

Nackdelen är att precis allt är sandigt efter en dag på stranden. Speciellt när man har barn.

På söndagen var vi på Land & houses och bada med Andreas familj och Tottis familj. Jätte trevligt !!!
På kvällen var det fest på The Green man. Men när vi kom dit så fanns det bara bord mitt i puben och vid scenen. Alltså inte så bra plats när man har massa barn med.
Så hela sällskapet åkte till Buffalo steakhouse istället i Karon. Riktigt roligt hade vi och åt svensk mat. Det godaste var nog en toast skagen !!!!
Men under middagen kände jag nått kickla till på tårna. Kollade under bordet och vad ser jag. Jo en enorm kackerlacka står på min fot. IIIIIIHHHHHHHHUUUUUU !!!!!!!!! vad äckligt läskigt.

Tillbaka till svedala då........ Det är bra hemma, men kallt. Månz var super glad att få komma tillbaka till dagis och träffa alla kompisar. Kan jag förstå såklart.

Ska lägga upp lite bilder nu från resan.

....

Kommer nog aldrig att...............

Publicerad 2006-11-01 05:59:56 i Allmänt

vänja mig vid alla dessa småkryp som finns här. Förresten så är det inga SMÅ kryp utan faktiskt enorma saker.
Dessa ödlor som sitter på väggen är helt ok om dom inte kommer IN i huset. Vi hade en ödla i huset som sprang på golvet jag skrek o Månz skrek och Kian börja skrika för han blev rädd för vi blev rädda.

Dessa äckliga kackerlackor har vi sällan i huset de kan komma in i köket eller i tvättstugan ibland. Så varje gång jag går dit in måste jag först checka läget. Ronnie tycker jag är larvig.
Ibland när man kommer hem och öppnar vår grind till huset så springer det kackerlackor bland skorna. Dom kommer aldrig ensamma utan dom är alltid 2 , konstigt!!!

En dag när jag skulle in i vårt tvättrum så ser jag en enorm spindel. Den är visserligen på andra sidan nätet i den sk. fönstret men ÄNDÅ....
Den var enorm kanske 15cm lång och kroppen var stor, tjock och rund man kunde se värsta taggarna vid dens mun. Benen var groteska och håriga.
Sen bara försvann den, så nu måste jag kolla läget varje gång jag ska hänga tvätt oxå. Man blir ju alldeles nervös!!

Idag när jag gick in i tvättrummet ser jag en annan sorts ödla. Den är lång och står liksom på bakbenen med hela sin kropp uppåt. Hur kom den IN????
Blir helt nervös och ropar på Månz. Står med Månz och en skurborste i vardera hand för att ja jag vet inte typ skydda mig. Den springer över hela golvet och jag skriker och Månz blir hysterisk och ramlar på golvet och blir då ännu räddare för att den ska komma på honom.
Får väl ha tvättdörren öppen som leder ut mot uteplatsen men då kanske ännu fler konstiga djur hittar in hit.

Sen har vi ju dessa små myror ......... Månz tappade chips på golvet och nästa morgon var det en hel myr armé i vardagsrummet. Ibland kommer dom in till köket från ingenstans och lägger beslag på nått man tappat. Man får ha kliniskt rent varje dag helt enkelt.

Nä jag kommer nog aldrig vänja mig vid småkryp.

Ha det så bra , jag ska ut i tvättrummet och se om ödlan är kvar.

Halloween....

Publicerad 2006-11-01 05:37:01 i Allmänt

Igår var det Halloween , vi firade inte nått alls faktiskt. Men vi bor rätt nära en skola och där firade man hörde vi.
Dom spelade kuslig musik och då och då hörde man alla barn skrika till. Roligt!!!

Jag har även fyllt "25" år igen. Fick fina presenter av Ronnie och Månz kom med 2 kartonger tårta. Ena hamna upp o ner på golvet men eftersom den låg i kartong så klarade den sig. Typiskt Månz :)

Fick även 3 underbara timmar på spa av Ronnie. Man togs emot och fick slå i en klocka 3 gånger för tur, sen fick jag lägga ner en skål i vatten med orchideér (stavning?), för lycka oxå. Porten som ledde in till själva byggnaden var helt guldklädd och även jag fick sätta dit en guldbit för tur. Men nästan allt guld fastnade på mina fingrar.
- Not a good sign ??!!! sa jag men det gjorde inget, lite kom på dörren. Jaha ok lär väl få ytterst lite tur då.

Sen togs jag emot ytterligare igen av en annan kvinna helt klädd i vitt. This is paradise and I´m your angel sa hon.Ja paradis var det verkligen. Helt storslaget ställe. Jag gick på ett vitt smalt stengolv och på sidorna var det vatten och i mitten av detta enorma rum var det en sala omringad av vatten och blommor. Svårt att förklara.....
Fick göra ytterligare en sak för tur, doppa mina fingrar i blomvatten och stänka lite på mig för att dofta gott. Eftersom jag fyllde år kom dom med en liten presentpåse till mig.
Blev visad runt och det var enormt och jätte fint.
Fick sitta i en örtbastu, bada jacuzzi, sen kom jag upp på mitt rum där fick jag en helkroppsrengöring, bada i ett mjölkbad, helkroppsmassage (aroma therapy)  och en ansikts behandling.
Jätte härligt och jag somnade flera gånger.
Hela kroppen kändes som ny!!!!

www.sukkospa.com

På kvällen var vi ute och åt på Oishi med Andreas + familj och Totti + familj. Mycket trevligt och jätte god mat.

Om

Min profilbild

Sandra

☆ Kvinna ☆ Mamma ☆ Nästan fru ( om man nu kan nästan vara en fru) ☆ 3 barn födda -97, -02, -06 ☆ Stora syster ☆ Villa ☆ Shopping galen ☆ Louis Vuitton beroende ☆ Behöver alltid nya skor . . . man kan inte ha för många i garderoben likaså väskor ☆ Prylgalen och är beroende av allt som har ett äpple på sig. Känner mig vilsen utan min iphone. ☆ Född 73 - så nya mottot är 40 är det nya 20. Men nej jag har absolut ingen åldersnoja. ☆ Matgalen ☆ Godis galen ☆ Tårt galen ☆ Sockerberoende ☆ Tränar (periodare) ☆ Värdelös på trädgårdsarbete och inredning, hittar liksom inte den röda tråden. ☆ Älskar att resa, speciellt till Thailand. ☆ Vill du kontakta mig: sandra_105@hotmail.com ☆ Instagram:sandrahos

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela