Just me, my life and my family . . . .

Liten blir stor......

Publicerad 2006-01-30 17:42:42 i Allmänt

Idag var det dags för det andra BVC besöket och Kian är nu 3 1/2 v.
 
Kian hade varit vaken nästan hela dagen och precis när vi kom utanför dörren så somnade han. Vilket resulterade i argt skrik på BVC.
Så snabbt av med kläderna för att väga och mäta. 4320g (3720g) och 56,5 cm (ca 52).
Stor kille!!!!Fullt upp....

Publicerad 2006-01-27 12:02:41 i Allmänt

Livet som 3 barnsmamma är inte alltid lätt.
Tidiga morgnar, barn som ska väckas, det ska ammas, äta frukost, alla ska ha kläder inkl jag, ammas igen, byta bajs blöja, vinterkläder på, bilbarnstol med. Pust!!!!!   Jag glömde borsta tänderna!!!!
In med alla i bilen och skynda mot skolan.
Mitt i allt så vill Kian självklart äta igen!!!!!  Blev tvungen att stanna vid väggrenen och sätta på varningsblinkers, upp med kian från bilbarnstolen och amma.

Näe jag känner mig inte ett dugg stressad!!!!! : )

Vissa dagar går man klädd i kräktröjor och struntar i det, tills mannen kommer hem och undrar vad man har på tröjan. Hm.... man kanske skulle sätta på sig lite renare kläder.

Fast emellanåt så är det ju helt fantastiskt , alla mina pojkar!!!

Har haft ett kalas för Månz oxå. Tänk 4 år !!!! WOW vad tiden går fort.
På födelsedagen kom farmor, faster Zandra, faster Jeanette och lilla kusin Hugo. Åt massa tårta och Månz fick flera fina presenter.

På söndagen hade han kalas för sina kompisar i lokalen.  Då kom kusin Hampus, faster Zandra, Siri, Teodor, Nils, Calle och Lois.

/sandra

Lite mer än en vecka....

Publicerad 2006-01-15 17:35:41 i Allmänt

För en vecka sen kom vi hem från BB, här börjar allt flyta på som vanligt.

Vissa nätter är Kian vaken flera timmar och bara krånglar med bröst, bajsblöja och kräkningar. Andra nätter funkar kanon , äta sova äta.
Men det är väl som det ska vara den första tiden.
Fast nu dom senaste två nätterna så har han vaknat vid samma tid och ätit kl 23, kl 2 och sist vid 5 tiden då han brukar få komma och sova bredvid mig. Så lite sömn får man iallafall.

Amningen funkar OK det gör fruktansvärt ont dom första sug tagen vid varje amning  men sen går det över. Vet inte hur jag ska göra för att det inte ska göra så ont som det gör. Tycker att han har rätt tag men det kanske han inte har ?!?!?  Måste väl kolla upp det...

Vi har varit ute några gånger, känns lite läskigt när han börjar knorra  i vagnen och vi står i affären. Jag som borde vara van!!!!

Söndag den 15 januari så tappade Kian sin navel. Fyyy det ser så läskigt ut tycker jag. När jag sen skulle tvätta den så kissade han ner sin pyjamas mig och soffan : )

Trodde att Månz skulle börja på dagis nu igen men han har blivit sjuk så han får vara hemma. Hoppas Kian inte blir smittad, men risken är stor att han blir det. Stackars Månz nu har han varit hemma sen mitten av december, han är vääääldigt rastlös nu.

Vet inte hur jag ska hinna planera allt för den här veckan nu när han är sjuk. Månz fyller ju 4 nu på onsdag. Kalas ........ födelsedagspresenter .........  Det är massa saker som måste fixas.

Nä, nu ska jag passa på att gosa med min lilla sjukling innan Kian vaknar igen.

/ sandra

Vad ska han heta...........

Publicerad 2006-01-09 15:53:14 i Allmänt

Låg och bläddrade lite i en tidning och såg att en mamma döpt sitt barn till Kian, ett gammalt riddar namn tydligen.
Kian..................
Läser upp det för Ronnie och vi fastnar. Frågar Enzo och Månz vad dom tycker och  dom ropar JAAAA Kian ska han heta.

Så Kian får det bli. Vi ville båda två att han skulle få något ädelt namn.  Ett namn med någon betydelse, ett speciellt namn. För ni måste ju medge att lite speciell är han ju, killen som inte skulle vara kille egentligen.
 

Men ödet ville oss annorlunda.............

Mitt lilla underverk............

Publicerad 2006-01-09 10:49:57 i Allmänt

forts. på inlägget nedan

Mannen fortsatte sin turnering med othello och backgammon.
Camilla med familj kom förbi och vi hade liten julklappsutdelning till barnen. Satt mest i soffan och hade lite ont. Inte sååå ont utan så jag kunde andas igenom dom.

Efter att dom gått så kände jag att vi nog borde lämna barnen redan hos mamma ikväll ifall att nått skulle hända under natten.
Så efter att Ronnie kommer tillbaka är klockan 21,30 - tar ett bad eftersom det gör lite ondare. Otroligt skönt att bada inte en enda värk!!

Fast så fort som jag steg upp så satte det igång. Nu kändes dom ganska så rejält, men fortfarande oregelbundet.

Försöker sätta på mig kläderna igen eftersom jag känner att det kan bli dax snart, kan ju inte åka in naken!!
Lägger mig på sängen och försöker vila men nu kommer värkarna allt tätare 10 min, 8 min, 5 min, 4 min, 3 min och 2 minuter.
Säger till Ronnie att det är nog dax nu, vi måste åka!!!

Minns att vi sitter i bilen och klockan är 22,40 och jag frågar Ronnie om han tror att vi kommer få bebis den 6:e eller den 7:e.
Det känns som en evighet när vi står utanför BB och väntar på att få komma in. Nu gör det riktigt ont och värkarna kommer allt tätare.
En barnmorska kommer och öppnar (Margareta) hon är så lugn och visar oss vägen, själv vill jag bara springa upp slita av mig kläderna och få ut denna unge. Det gör sååå ont!!!

Vårt rum är så fint. Alla lampor är släckta det enda som lyser är adventsljusstaken i fönstret och lite levande ljus. Så otroligt fint och harmoniskt mitt i allt det onda. Känner mig lugn och trygg i Margaretas händer. Hon ber mig klä av mig och jag får ett ctg.
Hon ser lite orolig ut  eftersom värkarna kommer så tätt . Hon skriver in oss och klockan är då 23,06.
Hon låter mig inte ligga så länge utan gör en undersökning nästan på en gång, det visar sig att jag är öppen 7cm redan. OJ säger hon det här kommer gå jätte fort.
Precis som sist säger Ronnie.
Margareta säger att hon har läst att jag är öppen för förslag om olika bedövningar............. Mer hinner hon inte säga förräns jag börar krysta.
Ja krysta på du säger hon om du känner att det behövs.
Trycker på lite grann och vattnet går av sig själv klockan 23,20.
Kl 23,22 börjar dom riktiga krystvärkarna tar i av all min kraft och efter ca 3 värkar är huvudet ute.
O säger Ronnie vad snabbt och springer och hämtar kameran.
Vid nästa värk tar Ronnie min hand och vid all min kraft tar jag i och som ett FLOPP är kroppen ute. Det känns som en befrielse en helt underbar känsla. Klockan är då 23,28.

Margareta lyfter upp "henne" men det första jag ser är en SNOPP!!!!!!!
En pojke Ronnie, det är en pojke  är det första jag säger.
VA??!! en pojke ???? ...........JA EN POJKE!!!!!!!!!!! utropar Ronnie och ser helt salig ut.
Ja titta en liten pojke. Vilken överraskning, vilken otroligt överraskning!!
T.o.m Margareta måste vända honom emot sig och kolla. Ja men titta det är ju en pojke säger hon.

Får honom på mitt bröst och han säger inte ljud bara gnyr lite, öppnar sina ögon och tittar sig omkring. En vaken liten krabat.
Helt bedårande, helt underbar och alldeles perfekt!!!!!!
Min son....... vår son.........livet är helt underbart.

Nästa befrielse är moderkakan som med ett lätt tryck kommer ut.

Margareta ger oss varsin spruta i låret och lämnar oss själva en stund.
Ronnie ringer runt och berättar den glada nyheten, alla blir lika förvånade och tror att vi luras. Men nej - vår son är så verklig han kan bli.

Margareta kommer in och ska mäta och väga. Han är 50cm lång och väger 3720g huvudomfång 34 cm.
Åh inte en så liten kille heller utan ganska så stor (om man gämför med både Enzo 3330 och Månz 3520 ).

Jag får lite alvedon för jag har lite ont  av att livmodern drar ihop sig.

Åh vad jag älskar min familj - Min underbara Ronnie och mina underbara pojkar!!!

Kan inte sova på nästan hela natten. Han ligger mellan oss och gnyr , varenda ljud får mig att öppna ögonen. Sen är det svårt att slita sig från att bara titta......... titta på detta lilla underbara ansikte.


/ sandra som  kl 23,28 den 6 januari 2006 blev mamma till ännu en pojke.

Är det dags nu......

Publicerad 2006-01-06 15:07:05 i Allmänt

Vaknade i morse med att det kom lite blodblandat slem ( ja jag vet fruktansvärt otrevligt) sen kom lite mer färskt blod. Molande värk som inte släpper.
Spännande men samtidigt lite nervöst för nu är det ju faktiskt på G - om inte idag så inom den närmsta tiden iallafall.
Jag ska ju bli 3 barns mamma - kan ni fatta, JAG !!! ???

Åkte till Toys R Us och handlade lite presenter och sen ville mannen som är  i nån nervös förnekelse om att det snart är dags åka pulka med barnen. Så upp i backen.

Efter lunchen på ett kebab ställe så började sammandragningarna komma mer  regelbundet, just nu mellan 3-4 minuter. Men det gör inte såååå ont utan bara lite så man tappar lite andan *S*.

Ska ligga och vila lite nu medans mannen har en liten othello tävling med Wille.

Håll tummarna nu för att det snart drar i gång ännu mer.

/sandra
- 1dag till BF

Man kanske skulle skriva nått oxå...

Publicerad 2006-01-02 16:23:15 i Allmänt

Är fruktansvärt otekniskt när det gäller datorer, men jag hoppas att jag kommer kunna fixa denna blogg. Tänkte först fixa en hemsida men nej............. Så då blev det denna blogg så ni kan få se min lilla bebis när den behagar komma ut.

Här kan ni följa lite av min 3:e graviditet som väntas bli en liten tjej.
Har BF den 7 januari men hoppas på att hon kanske ville dyka upp några dagar tidigare. Men det verkar inte så, lär väl gå över hur länge som helst bara för det.

Ska försöka att vara duktig med att uppdatera denna sida.......(kan inte lova nått)

/sandra

Om

Min profilbild

Sandra

☆ Kvinna ☆ Mamma ☆ Nästan fru ( om man nu kan nästan vara en fru) ☆ 3 barn födda -97, -02, -06 ☆ Stora syster ☆ Villa ☆ Shopping galen ☆ Louis Vuitton beroende ☆ Behöver alltid nya skor . . . man kan inte ha för många i garderoben likaså väskor ☆ Prylgalen och är beroende av allt som har ett äpple på sig. Känner mig vilsen utan min iphone. ☆ Född 73 - så nya mottot är 40 är det nya 20. Men nej jag har absolut ingen åldersnoja. ☆ Matgalen ☆ Godis galen ☆ Tårt galen ☆ Sockerberoende ☆ Tränar (periodare) ☆ Värdelös på trädgårdsarbete och inredning, hittar liksom inte den röda tråden. ☆ Älskar att resa, speciellt till Thailand. ☆ Vill du kontakta mig: sandra_105@hotmail.com ☆ Instagram:sandrahos

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela